|
| Ravnateljev kabinet | |
|
+12Lara la Enirelo Argus Filch Lia Maccitelli Nicholas McBride Alstor Nerga Rol Pavnetis Dior Andy Davidson Joey BoneCrusher Ray Shadow Mark Neelstin (nekdanji) Sean McLeany Albus Dumbledore 16 posters | |
Avtor | Sporočilo |
---|
Sean McLeany
Število prispevkov : 93 Age : 31 Registration date : 06/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Pet Avg 10 2007, 18:35 | |
| Mike, ki je poslušal prijatelja in ravnatelja Albusa se je zavedal Markove moči. " Njegovo temnost sem opazil danes na šolskem parku. Kot si videl kako govori z učenci bi se tudi sam začudil." je dejal." In tako je govoril z Spolzgadovcem, v katerem domu je bil tudi sam. Saj vendarle, bil je izredni čarovnik, ki je bil nekakšen vajenec tistega Toastwampa. " Glej z budnim očesom pazi na njega in ne se naprezat pri varnosti. Kljub temu, da ti malo več veš popazi na njegove kletve in uroke. Čim vidiš, da se preveš jezi, se umešaj ali ga nekako umiri, tudi s kletvijo zatrditve." je dejal in ga pogledal. " Spomnil sem se enega zareka za ta napoj!" je dejal in pripravil palico. Začel je mrmrati besede, ki so bile težke in marsikdo jih nebi poznal. " Alektris spazud mihten ivikdu!" je pokazal proti napoju in naenkrat se je naokoli napoja ovila zelena meglica. Po nekaj trenutkih meglice je napoj postajal vse bolj žive barve. Nato je odprl vrh in poduhal. Spet je bil pravi vonj in celo prava barva. " Ta zarek me je naučil Auror iz ministrstva, ki je nekoč vodil neko skupino. Ta zarek očisti predmet vsega zla, vendar je tukaj tudi zanka. Ne sme se ga uporabiti večkrat kot enkrat, saj je zelo zapleten!" je dejal in spravil palico. " Odditi moram Albus, Marku sem obljubil dvoboj. Za vsak slučaj pridi tudi ti tam!" je dejal in se odpravil proti Parku. | |
| | | Albus Dumbledore Ravnatelj
Število prispevkov : 813 Registration date : 02/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Sob Avg 11 2007, 07:13 | |
| (Napoj je dobro spravljen v omari in zapečaten z uroko, tako da to nisi mogel narediti z njim. Zgoraj sem napisal, kaj sem naredil in verjetno si spregledal.)
"Brez skrbi Mike, nekako bom ga že lahko nadzoroval in ga miril, to naj ni tvoje breme, ampak bo moje. Tvoje je to, da paziš na učence in jih zavaruješ pred vsemi mračnimi vplivi, ki bi lahko prežali nanje, prav tako pa lahko tudi sam kdaj prikrito opazuješ Markova dejanja." Albus je opazoval skozi svoja drobna očala podravnatelja, ki je medtem vstal, ter odšel do vrat in mu še tedaj rekel "Srečno, morda se bom prikazal, morda pa ne, kajti imam polno dela, katero ni niti tako nepomembno." Tedaj je Dumbledore sklonil pogled in se posvetil znova pergamentnim listom na mizi, občasno pa je še pogledal proti omari z napojem. V pisarni je bil velik mir in le feniks se je občasno oglasil.
Čez čas je ravnatelj pergamentni papir zložil ter ga previdno položil v kuverto in naj dal žig svoje šole. " Tole odnesi na ministrstvo za čaranje a daj le tisti osebi, ki ji zaupam in to veš kateri." Feniks je prikimal ter z pismom odletel skozi okno v nebo. Tedaj se je ravnatelj nazaj vsedel in se posvetil pisarniškim poslom. | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Sre Avg 15 2007, 17:47 | |
| Albus in Remus Lupin sta prišla do gargojle in ravnatelj je povedal geslo, ter pred njima so se pojavile stopnice. Ravnatelj se je prvi povzpel po njih in mladi Lupin mu je sledil do kabineta. Ko sta vstopila vanj, je ravnatelj za seboj zaprl vrata, ter stopil do svoje mize in se vsedel na stol, slike portretov pa so opazovale, kaj se bo zgodilo. "Kar sedi prosim in če si želil čaja ali keksov mi povej in bodo z lahkoto pristali pred teboj." Dumbledore se je zazrl v Remusa in po nekaj sekundah tišine z mirnim glasom dejal "Torej, verjetno se sprašuješ, zakaj sem te sploh poklical sem in zakaj bi rad z teboj govoril. Odgovorov je več, kajti z tabo bi se rad pogovoril o več stvareh Lupin. Povej mi prosim, kako kaj tvoje težave z polno luno in preobrazbo? Dobro namreč vem, da ko sem te sprejel na Bradavičarko nisi bil zdrav in ker te je napadel volk si postal volkodlak, a tukaj na šoli sem ti obljubil varstvo in mirno življenje, zato mi povej ali še imaš potrebne napoje proti težavam spreminjanja in ali ti je življenje pri nas boljše kot doma." | |
| | | Ray Shadow Profesor
Število prispevkov : 642 Location : Spinner's End Registration date : 10/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Sre Avg 15 2007, 17:57 | |
| Remus je tiho sledil ravnatelju mimo gargolje po stopnicah v njegov kabinet. Malo se je najprej razgleda. V omari je bilo polno nenavadnih inštrumentov ki jih je Remus videl prvič. Na prečki pa je stel prelep feniks. Ko mu je ravnatelj ponudil kekse in čaj je Remus samo odkimal. Ko je ravnatelj omenil njegovo preobrazbo se je Remus kar stresel. Tudi on se je spomnil na to kar mu je profesor Dumbledore obljubil ob sprejemu. Zaradi njega so postavili vrbo mesarico in seveda tunel do besneče brunarice. "Drugače kar vredu samo neprijetno je kot vedno. Čez nekaj dni je spet polna luna in moral bom spet oditi. Mislim da nekateri postajajo že sumičavi ker tako odhajam vsak mesec. Samo na srečo še nihče ni opazil kaj sem." Njegov obraz je bil resen in hkrati žalosten. Sovražil je da je bil volkodlak a tako je bilo in pri tem ni mogel storiti ničesar. "Tukaj pa mi je super. Veliko bolje kot doma samo bojim se da nebi koga poškodoval saj ko se spremenim se ne morem vedno konturlerati." Ko je govoril o Bradavičarki se mu je čez obraz razlezel vesel nasmeh.
(če se pravilno spominjam v knjigah piše da takrat še niso poznali napoja volkomira tako da o napojih nisem kaj pisal. Lahko pa dodam če se ravnatel odloči ) | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Sre Avg 15 2007, 18:02 | |
| "Verjamem, verjamem. Življenje volkodlakov ni lahko in je pogosto precej žalostno, a obljubljam ti, da dokler boš tukaj boš imel moje varstvo in mojo zaščito. Kot sem ti obljubil ob sprejemu na to šolo, od mene ne bo prav nihče izvedel, kaj si, kajti moja usta so zapečatena. Le dobrim prijateljem je pametno zaupati kaj si, kajti na svetu je veliko zla in to zlo lahko mnogi obrnejo proti tebi, tako da pazljivo, kadar govoriš z tujci." Albus se je izrl k feniksu in ga pobožal po njegovi rdečkasti glavi, tedaj pa je dejal čez čas "Torej, ti si Drznvraanovec. Povej mi prosim, kako se kaj razumeš z drugimi učenci iz ostalih domov. Imaš kaj dobrih prijateljev oziroma sovražnikov? V mojem času, so obstajala tako dobra prijateljstva, kakor tudi nasprotja." Ravnatelj se je nasmehnil ob spominu na preteklost. | |
Število prispevkov : 642 Location : Spinner's End Registration date : 10/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Sre Avg 15 2007, 18:09 | |
| "Pravzapra nimam veliko prijateljev" je začel Remus "Ne družim se preveč z ljudmi saj se bojim da bi izvedeli za mojo skrivnost. Ima enega prijatelja iz Pihpuffa. In nekaj prijateljev in prijateljic iz ostalih domov. S Spolzgadovci pa se ne razumem preveč. Njihova obsedenost z čistokrvnostjo mi ni preveč všeč. Razen mogoče Tara ona je..." zardel je in pogledal v tla. Ni vedel zakaj je lahko tako odkrito govoril z ravnateljem a njegove oči so prodirale vanj in zdelo se mu je da če bi se zlagal bi ravnatelj to takoj vedel. Stavka ni dokončal ampak je raje nadaljeval drugje "Ne vem zakaj se ne razumem s Spolzgadovci ampak vsi so tako polni sebe in mislijo da so najboljši samo zato ker so čistokrvni. Poleg tega pa me njihovo zanimanje in privlačnost k črni magiji odbijata še bolj kot ta obsedenost z čistokrvnostjo. No saj verjetno niso vsi taki ampak ti ki jih poznam jaz po večini so." Kisel nasmešek se mu je narisal na obrazu in upal je da ravnatelj ne bo jezen ker tako grdo govori o nekaterih v Spolzgadovskem domu. | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Čet Avg 16 2007, 06:25 | |
| "Razumem te, razumem te" je z tihim glasom dejal Albus in še naprej mirno opazoval Lupina. Srknil je kozarec z pijačo, ki ga je imel na svoji pisalni mizi in tedaj rekel "Dom Salazarja Spolzgada je bil že od nekdaj vzvišen in že od nekdaj je trpel samo čistokrvne čarovnike, kajti ostali po njihovih merilih niso bili vredni šolanja na Bradavičarki. Prav tako je temna magija vedno bila Salazarjeva najljubša spretnost in lastnost, v katero se je poglabljal in zato imajo takšne lastnosti tudi ti, ki zdaj obiskujejo ta dom. Vedno je tako bilo in vedno bo, kajti tukaj se ne da spremeniti veliko stvari. Na svetu namreč obstajajo dobri ljudje in manj dobri ljudje, ki na svet gledajo drugače. Njihovega prepričanja ni mogoče spremeniti, ampak se je preprosto treba nanj navaditi, drži pa tudi, da niso vsi v Spolzgadu enako misleči in s takimi se je veliko lažje družiti. Najbolje bo, če preslišiš njihove izjave in nadaljuješ svojo pot, če pa je ne uspeš, pa se po svojih najboljših močeh upri njihovemu jezikanju in izkoristi svoje prednosti proti njim, prepričan sem, da jih imaš veliko. Najvažnejše pa je prijateljstvo, ljubezen in drugačen pogled na svet." Tedaj je ravnatelj nehal govoriti in se zazrl skozi okno svojega kabineta ter opazoval hribe, ki so se kopali v soncu. Čez čas je spregovoril "Povej mi, kakšen se ti zdi profesor obrambe pred mračnimi silami Mark Neelstin?" | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Čet Avg 16 2007, 08:40 | |
| "Pravzaprav še nisem imel veliko stikov z njim. Mislim da je izjemno sposoben čarovnik a o njem krožijo nenavadne govorice..." Remus se je zazrl v ravnatelja "Govori se da bi se naj zelo zanimal za črno magijo. O tem ne morem reči veliko saj ga še nisem videl da bi jo izvajal. Poleg tega pa so Spolzgadovci nad njim naravnost navdušeni. Saj ne da bi to kaj pomenilo" je še dodal ter se nasmehnil saj je bil namig z zadnjim stavkom popolnoma jasen. " O njem si bom lahko ostvaril boljše mnenje ko ga bom pobližje spoznal." zazrl se je v ravnatelja ki ga je zbrano poslušal. Ni vedel zakaj ga ravnatelj sprašuje o svojem učitelju. Zagotoovo je ravnatelj o njem vedel skoraj vse in če bi menil da mu ni za zaupati mu nebi dal službe. Odločil se je da bo počakal na kakšno pojasnilo ali pa novo vprašanje. | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Čet Avg 16 2007, 09:35 | |
| "Ja, to je res. Zaenkrat ga še verjetno premalo poznaš, da bi si naredil boljšo predstavo o njem, zato mi res kaj več ne moreš povedati, ampak pustiva zdaj to zaenkrat." Dumbledore je vstal, ter stopil do visoke lesene omare, na kateri je bilo mnogo srebrnih napravic in katera je skrivala mnogo različnih predalov. Ravnatelj je izza plašča potegnil svojo palico ter se na rahlo dotaknil z njo enega izmed predalov, da je ta modro zasijal. Tedaj je palico pospravil in odprl predal ter iz njega vzel majhno stekleničko, v kateri je bil napoj. Previdno ga je postavil na mizo pred Lupina, ter se znova vsedel nazaj na svoj stol ter spregovoril "Tole je skrivnostni napoj, ki mi ga je prinesel profesor Thrundell, tik preden je izginil. O izginotju veš vse, kajti to sem vam že povedal pri uri spreminjanja oblik, a o napoju nisem nič povedal. Ta napoj je podravnatelj našel v svojem kabinetu in je sprva pomislil da gre za Felix Fenicis, a to je daleč od Fenixa Fenicisa. S pomočjo prijateljev na ministrstvu in knjig sem odkril, da je to po vsej verjetnosti napoj Samorogove krvi, ki te ohranja pri življenju, a potem te čaka prekleto, polovično življenje in več kot napoja spiješ, manj napoja je pred teboj.
Albus je zavzdihnil in nato mirno nadaljeval "Torej, ta napoj je po moje nekdo podtaknil profesorju Thrundellu, da bi umrl, a ker mu ni uspelo, je zdaj profesor spreminjanja oblik izginil. Bistvo pa je, da moramo izvedeti, kdo je ta napoj naročil in kakšna je ta oseba bila, kraj kjer pa to preverimo pa je samo eden - Prepovedani gozd. Ker ti zaupam in sam ne morem oditi v gozd, poleg tega pa bi bilo sumljivo, če bi vanj izginila kar dva profesorja, bi te prosil, če bi z menoj danes opolnoči šel v gozd, ter bi poiskala skupaj samoroge in se z njimi pogovorila. Seveda ti naloge ni treba sprejeti, a moraš vedeti, da je pomembna in mi pomeni zelo velika, ter bi te bil vesel, če bi me pospremil." Ravnatelj je z svojimi modrimi očmi opazoval Lupina in čakal, kakšna bo njegova odločitev. | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Čet Avg 16 2007, 10:01 | |
| Remus je presenečen zrl v ravnatelja. Da je povabil izmed vseh prav njega. Čeprav Remus prepovedanega gozda ni maral pa je bil takoj pripravljen oditi z ravnateljem na pustolovščino. "Seveda grem z vami gospod profesor. Kam pa moram priti ob polnoči?" navdušeno je pogledal v modre oči in zdelo se mu je da je v njih zagorela iskrica. "Se bom potrudil da ne bo nihče izvedel kam grem." je še dodal. Bil je izjemno počaščen da mu je ravnatelj tako zaupal. Komaj je čakal da se bosta odpravila v gozd. Že je v mislih napravil načrt kako se bo prikradel iz njihovega stolpa tako da ga ne bo nihče videl. Čeprav je bil na zunaj miren pa je njegova notranjost kar plesala. Počakal je an ravnateljev odgovor. | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Čet Avg 16 2007, 11:46 | |
| "Lepo od tebe, da se mi boš pridružil" je nasmejano dejal Albus in znova skrnil požirek soka, ki ga je imel na svoji pisalni mizi. "Ob polnoči se dobiva pred gargojlo, ki vodi k mojemu kabinetu, odkoder bova krenila v Prepovedani gozd, z seboj pa bom vzel tudi nekaj stvari, ki nama bodo prišle zelo prav. Verjetno se sprašuješ, zakaj sem se odločil ravno zate in odgovor na to vprašanje je preprost. Si zelo nadarjen, pošten in vesten učenec, katerega življenje ni lahko in le še za redke učence v šoli se da reči to. Vedi pa tudi, da bo v Prepovedanem gozdu nevarno, zato nikar ne pozabi vzeti palice z seboj." Ravnatelj se je zazrl v feniksa in ga pobožal po njegovi glavi ter čez čas dejal "Več si nimava zdaj povedati. To je bil glavni vzrok, zakaj sem te poklical sem in opolnoči ter torej pričakujem pred gargojlo." | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Čet Avg 16 2007, 13:00 | |
| Remus je razumel to kot čas za slovo. Počasi je vstal iz svojega stolo ter se odpravil proti vratom. Ko je prišel do njih se je ponovno obrnil k ravnatelju "Nasvidenje. Ob polnoči pred gargoljo" Obrnil se je na petah ter se odpravil skozi vrata po stopnicah navzdol. Komaj je čakal da bo ura odbila polnoč in se bo odpravil na pustolovščino. Učitno ga je ravnatelj kar cenil in odločil se je da tega zaupanja ne bo izgubil. Počasi se je namenil nazaj na Quiddtich igrišče kjer ga je čakal še en nedokončan opravek nato pa se bo napotil v svoj stolp. | |
| | | Joey BoneCrusher
Število prispevkov : 39 Registration date : 08/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Pet Avg 17 2007, 07:41 | |
| stal je pred gargojlo. Gesla se ni mogel natanko spomniti, da se nebi slučajno kaj zgodilo in zato je pogledal v žep in iz njega izbezal majhen listek. " Vodni mehurček " je previdno izrekel, ter se negotovo zazrl vanjo. Sledil je trenutek, ko ja gergolij askočila vstran in Pihpuffovec se je podal naprej. Prišel je do stopnišča, ki je vodilo do vrat, z akaterimi je najverjetneje bila ravnateljeva soba. Potrkal je nato pa vstopil. sobana je bil alepo urejena, prostorna. Lahko bi kosala s kakšno dnevno sobo, a ta je imela svoj čar. Knjige. Joey je pohitel k njim, ter se razgledal po njih. Takšnih še ni videl. Ura je odbil advanajsto. Zaslišal se je glas v zvoniku in fant se je zbral. Šel je do mize, ter se vsedel na stol pred mizo, ki je bil verjetno namenjem za goste. Roka, ki je bila še vedno povezana v povoje ga ni več bolela. Odmislil je dogodek tistega dne in se posvetil večeru. | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Pet Avg 17 2007, 09:30 | |
| "Pozdravljen Joey" je nenadoma dejal miren in prijazen glas in na vrhu stopnic se je prikazal ravnatelj. Počasi se je posprehodil po stopnicah do svoje pisalne mize, kjer je že tolikrat sedel, ter se vsedel zanjo in se zazrl z svojimi modrimi očmi v fanta. "Spraševal sem se, ali boš prišel k meni, kajti moj feniks ti je sporočilo dostavil, odločitev pa je bila tvoja." Dumbledore je zavzdihnil ter nato nadaljeval "Kot sem ti v sporočilu dejam, bom z tvojim prijateljem Remusom opolnoči odšel v Prepovedani gozd in ker sta kar veliko skupaj vidva ter vem, da si pošten kot on sem se odločil, da bi bilo pametno, če bi šel zraven. Poiskali bomo samoroge, ki nam bodo povedali, čigav je ta napoj na mizi, ki mi ga je pred nekaj dnevi predal profesor Thrundell, preden je izginil. Ta napoj" ravnatelj je pokazal na napoj, ki je stal na mizi" je napoj samorogove krvi in kdor ga zaužije ostane preklet in življenje se mu zelo pokrajša. Dejstvo je torej, da je nekdo profesorja Mikea želel že dolgo ubiti in tej zadevi bi rad prišel do dna. To je torej bistvo, zakaj gremo v gozd, da srečamo samoroge in od njih izvemo, kdo je bil zadnji tujec, ki je vzel samorogovo kri." Ravnatelj se je zamislil in pogledal skozi okno, ter počakal, ali bo učenec karkoli vprašal na te podatke. | |
| | | Joey BoneCrusher
Število prispevkov : 39 Registration date : 08/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Pet Avg 17 2007, 13:28 | |
| Mel si je roke, ter poslušal ravnatelja. Bil je večji od njega in zato ga je tudi zelo spoštoval. Bil je mogočen in tega se je zavedel. " Torej, napoj mi je zelo zanimiv, posebej, njegove barve" je izrekel ter se zagledal vanj. " Ampak ni mi jasno, kako to, da se mu življenje skrajša". Je rekel Joey, ter z zanimanjem nadaljeval. " Seveda je zelo dober za smrt, kdor ga le želi, a tega res skrbi." Je povedal fant ter se prijel za roko. Močno ga je zabolelo a le za sekundo. Že naslednji trenutek je vstal ter šel do knjig. " Profesor, kje se da vse te zanimive knjige dobiti?" je vprašal ter ga pogledal. Sam je zbiral knjige, a toliko jih ni imel. Ljubil je drame. | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Pet Avg 17 2007, 17:08 | |
| "Te knjige? Te sem si nabral v svojem dolgem številu let poučevanja na Bradavičarki, nekaj pa sem jih seveda imel že prej. Marsikaj sem jih dobil od znancev in prijateljev, za vse pa se niti ne spomnem več, odkod prihajajo. Če te kdaj mika, si lahko kakšno izposodiš in jo imaš pri sebi za nekaj časa." Albus je tedaj opazil, da z učencevo roko ni bilo vse vredu, zato je vstal, ter stopil do Joeya in mu previdno prijel roko ter dejal "To pa je kar boleče, saj vem od česa to nastane, vem pa tudi izvrsten urok, ki pozdravi te bolečine. Prosim miruj." Ravnatelj je izvlekel na plan palico ter jo približal učencevi roki in se na lahko z njo dotaknil roke. Roka je zažarela v modrem siju in nenadoma je bolečina izginila. Nato je Albus palico znova pospravil in se vsedel nazaj na svoje mesto. "Torej Joey, povej mi kako se razumeš z ostalimi sošolci in učenci drugih domov, ter tudi z profesorji." | |
| | | Dior Andy Davidson Profesor
Število prispevkov : 161 Registration date : 08/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Sob Avg 18 2007, 09:39 | |
| Dior se je že vse od slavnostne večerje, ki jo je zavoljo slabega vremena ter težav doma zamudil, namenjal obiskati in pozdraviti ravnatelja Dumbledorja. Ko je tako prikorakal pred gorgojlo, izrekel geslo, ki je bilo zaupano vsem predstojnikom (in najbrž tudi vsem profesorjem) in se povzpel po krožnih stopnicah proti pisarni si ni mogel kaj, da ne bi z občudovanjem opazoval veličastne pisarne. Potrkal je in ko je slišal ravnateljev 'Naprej', je vstopil. Ko je opazil, da se Albus pogovarja z enim izmed dijakov je rekel: "Oprostita, nisem vedel da imaš obiske Albus. Naj se vrnem pozneje?" Ko se je učenec obrnil proti njemu, ga je Dior takoj prepoznal: "O, Joey, ti si. Lepo da se ponovno srečava..." Po teh besedah se je zastrmel proti Albusu ter počakal na njegov odgovor. | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Sob Avg 18 2007, 11:28 | |
| Ravnatelj je v tistem obrnil pogled proti vratom v kabinet, kajti vanj je pravkar vstopil profesor Dior. Albus se mu je nasmehnil in mu dejal "Ti kar vstopi, kajti midva z Joeyem sva se pogovorila o vseh bistvenih rečeh in mislim, da razume tudi zzelo dobro, zakaj sem ga poklical sem. Torej Joey, zapomni si, da opolnoči pridi pred gargojlo in tam bo tudi Remus, o drugem se zdaj nimava pogovoriti." Ko je Joey odšel, je ravnatelj pozornost spet namenil profesorju urokov ter mu rekel "Kar sedi prosim. Pričakoval sem te Dior, saj sem vedel, da se boš prej ali slej vendarle oglasil pri meni. Sam sem imel že na začetku leta kar veliko opravkov, ki so me zadržali, da bi se srečala, a zdaj je prišla ta priložnost. Torej, kako ti gre kaj letos poučevanje, ter kako se kaj razumeš z ostalim osebjem, ki tukaj poučuje?" Albus se je s svojimi modrimi očmi zazrl v profesorja in medtem narahlo pobožal feniksa. | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Sob Avg 18 2007, 11:36 | |
| Dior se je usedel na stol, ki je stal pred ravnateljevo mizo, ter roke naslonil na počivalo stola. "Po pravici povedano se nekako še niti nisem srečal z vsemi letos... Tudi sam sem imel veliko opravkov že vse poletje in še v začetek šolskega leta se ej zavleklo. Moji sestri Angelini se je stanje poslabšalo, tako da smo jo morali odpeljati v bolnišnico svetega Munga na zdravljenje. Lahko si misliš, da vsak dan takoj po pouku odhitim tja, da preverim kako je z njo. Na srečo se sedaj stanje stabilizira in jutri se bo vrnila domov." Zaskbrljeno je opazoval ravnateljevega prelepega feniksa in ko mu je ta vrnil pogled, je bila vsa bolečina skoraj hipoma pahnjena vstran.
"Poučevanje gre kar odlično, učenci so vsi po vrsti izredno nadarjeni in tudi moji predhodniki so očitno opravili izvrstno delo." Ko mu je ravnatelj potožil in zaupal, da je imel veliko opravkov, se je Dior zasmejal: "Lahko si mislim da res ja... Upam da veš, da se name lahko zanesete kadarkoli, tako da če bo kdaj kaj, kar bi lahko storil za vas, mi le povejte. Ne bi škodilo če bi vnesel malo vznemirljivosti v svoje življenje; nenazadnje kot auror nekako ne zdržim brez delne nevarnosti. Čeprav mi gre očitno kar dobro, kajne?" | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Sob Avg 18 2007, 12:03 | |
| "Slišal sem za tvojo sestro in veseli me, da se ji je stanje izboljšalo ter se bo vrnila domov, kajti dobrega srca je in večkrat sem jo že videl. V Svetem Mungu so zdravilci zelo izkušeni in spretni ljudje, tako da ni dvoma, da so ji zelo pomagali in morda bom jo kdaj v prihodnosti šel obiskati, seveda če mi bo čas dopuščal, kajti zaenkrat mi še ne dopušča " je mirno dejal Albus ter feniksa nehal božati in se zazrl nazaj k Diorju.
"Hvala za tvojo pomoč, kajti dobro vem, da se nanjo lahko zanesem. Si eden redkih profesorjev na tej šoli, katerega poznam že zelo dolgo ter ti zaupam. Ravno v teh dneh, ki prihajajo moramo vsi skupaj držati in ljubezen ter zaupanje bo najbolje, če želimo kljubovati zlu, katerega moč narašča, kajti če tega ne bo, bomo veliko bolj ogroženi. To poudarjam pogosto v zadnjih dneh, čeprav zdaleč vsem ni za to. Kot si že slišal, je na žalost profesor Thrundell izginil a pred izginotjem mi je dal napoj z samorogovo krvjo in zato se bom danes ponoči z dvema učencema odpravil v Prepovedani gozd, kjer bomo obiskali samoroge ter bom poskušal iz njih izvedeti, ali jih je kdo v zadnjem času napadel in kakšen je napadalec bil. Iz tega bom lahko izvedel kar veliko, če bo sreča dopuščala. Bistvo vsega je torej, da mrak narašča in da se bo zelo kmalu spet razodel temni coprnik, kajti tako je bilo nekoč preden se je razodel Grinelvald. Le čakamo lahko še na novice, kdaj bo ponovni pobeg iz Azkabana in kdaj se bodo napadi na bunkeljne nadaljevali." Albus je zavzdihnil in obmolknil. | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Sob Avg 18 2007, 12:18 | |
| "Čeprav nisem imel dokazov, sem slutil na podlagi raznih vesti, ki so prišle na moje uho, da se nekaj velikega pripravlja... Nekaj zlega... Prav res me zanima, kje je Thrundell a glede na temo ki narašča me resnično skrbi, da ni več med živimi. A upanje umre zadnje..." Zmajal je z glavo in nadaljeval: "Poskrbeti bo potrebno za varnost Bradavičarke. Thrundell je bil vendarle podravnatelj in so mu bile poznane mnoge skrivnosti Bradavičarke... Strašno bi bilo, če bi se sovrag dokopal do teh informacij... Toda za to je najbrž že prepozno..."
Pomislil je na možnost, da bi Thrundell prešel na stran temnega coprnika. Čeprav ni imel proti Spolzgadovcem nič, je vedel, da jih kaj hitro zapelje želja po moči in oblasti. In nenazadnje, Mike je bil njihov predstojnik. Pa čeprav... Poznal ga je kar dolgo časa in vedel je, da je dober človek. Ni verjel, da bi prestopil na stran sovraga. Ko mu je ravnatelj povedal za polnočni sprehod, ga je Dior začudeno pogledal: "Misliš, da je to pametno? Samorogi so plašna in ponosna bitja. Ne vem, ali se vam bodo pustili približati. Tebi že, toda dvema učencema? Kolikor vem, samorogi prenašajo le mlada dekleta. A ne dvomim, da že imaš načrt, kako boste izpeljali ta svoj načrt..." A šele v naslednjem trenutku se je zavedel, kaj je ravnatelj rekel. "Napoj s samorogovo krvjo? Kakšno peklenska kletev je doletela tistega, ki ga je zvaril?! Samorogova kri je nekaj najsvetejšega in tisti, ki jim je storil kaj žalega bo za vekomaj zaznamovan s tem grehom... Sam sem med šolanjem za avurorja, tako kot vsi ostali moral prepoznavati razne strupene zvarke in variti protistrupe za njih. V prostem ačsu sem še raziskoval stare napoje, katerih recepte je še iz runskih zapisov prevedel moj ded. Gre tako za strašne, temačne napoje, kot za izredne, zdravilne in prav nič škodljive napoje, za aktere dvomim, da so zapisani v kakšni knjigi, razen v prevodu mojega očeta. A ti rpevodi niso nikdar izšli, saj je ministerstvo prepovedalo izdajo... Morda bi vam koristila, in vam lahko prinesem kopijo... Kakorkoli, čeprav so notri strašni napoji ni niti enega samega s samorogovo krvjo in tudi drugače ne pomnim, da bi bil kje zapisan napoj s samorogovor krvjo. Ne morem si kaj, da ne pomislim na to, da je tisti, ki ga ej zvaril tudi sam izumil recept..." Zmajal je z glavo: "To nas lahko skrbi. Resnično očitno tisti ne izbira sredstev, da bi se prebil do svojega sprevrženega cilja." | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Sob Avg 18 2007, 14:48 | |
| "Tudi sam sem že pomislil najhujše glede Thrundella, a po drugi strani dvomim, da bi ga temni coprnik ubil. Bolj verjetno bi bilo, če bi ga uročil z imperatorjevo kletvijo, ali pa bi ga na kakšen drugačen način prisilil, da bi delal zanj. Ker pa poznam Mikea zelo dobro vem tudi, da obvlada marsikaj urokov in se zlahka ne bi dal zvleči na mračno stran, a dokler ne izvemo kaj se je z njim zgodilo, bo ta stvar skrita v uganki."
Dumbledore je nekaj časa zamišljeno zrl predse in v kabinetu je bila popolna tišina, le občasno se je oglasil kakšen portret, ki je visel na steni, nato pa je ravnatelj dvignil pogled ter se zazrl v Diorja in mirno dejal "Nevem če je pametno, a vem to, da neumno že ni. Gozd je res postal nevaren v zadnjem času, a mnoga bitja me dobro poznajo in od njih bom izvedel, kaj se v gozdu dogaja, prav tako pa bom tudi izvedel, ali se v gozdu potika morilec, ki bi lahko bil novi temni coprnik. Učenca bom vzel z seboj zato, da ju predstavim gozdnim bitjem in jim povem, da jima lahko zaupajo, kajti zna se zgoditi, da bom jaz zadržan in ne bom mogel iti v gozd, tam pa se bodo dogajale resne reči in če bosta torej ona šla, ju bodo bitja poznala, sploh pa ju bom vzel tudi zato, ker jima zaupam in mi bosta pomagala na nalogi, ki bo zdaleč prej kot lahka za enega samega človeka. Otroci so veliko bolj pri srcu bitjem kot odrasli, saj imajo še čisto dušo in srce, verjemi mi."
Tedaj je ravnatelj nehal govoriti in je znova pomislil na napoj, kateri je Diorja pretresel in šele tedaj je Albusu prišla na misel ena ideja z napojem. "V resnici sem se spomnil šele zdaj, da imam eno nalogo zate. Ni sicer nevem kako borbena, a je zelo pomembna za ta napoj samorogove krvi. Namreč poznam osebo, ki se zelo spozna na samoroge in te napoje, sam pa nimam časa za pošiljanje sov, zato bi te prosil, če bi se v prihodnosti odpravil na pot in poiskal Elphiasa Dodgea. On je moj dolgoletni prijatelj in z njim sem tudi obiskoval Bradavičarko, ko sem bil še učenec tukaj. Težko ga bo najti, a najbolje je, če začneš kar v Godric Hollowu, kjer sem živel in tam je veliko podatkov o njem. Ni ti potrebno iti sam na pot, ampak si lahko vzameš z seboj učenca ali profesorja, če si seveda želiš, saj ti bo samemu verjetno dolgočasno, a naloga naj bo tajna, saj če bodo sovražniki izvedeli zanjo, bosta tako ti kot tudi Elphias v nevarnosti." | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Sob Avg 18 2007, 21:06 | |
| Dior je ob Albusovi razlagi in nalogi samo prikimal ter rekel: "Elphias Dodge praviš? Hm, opravljeno bo. Najbrž se bom na pot opravil še nocoj, saj sem s prvimi urami zaključil, skušal pa se bom vrniti pred odhodom v Meryascoveeno. Čeprav, mislim da bo profesorjev dovolj in me resnično ne bi potrebovali."
V mislih je preudaril, kako hitro bi lahko prišel do Godric Hollowa in koliko časa bi potreboval, da Elphiasa poišče. Vedel pa je tudi že, koga bo peljal s seboj.
"Da da, že vem kdo bo šel z menoj. Gre za dijaka iz mojega doma, kateremu - to sem ugotovil v enem samem dnevu - lahko povsem zaupam. Tako kot ti Remusu in Joeyu. Nenazadnje bodo prav ti mladeniči in mladenke morebiti podmladek odpora, če se izkaže, da bo ta trajal dlje kot nekaj mesecev. In že če samo pomislim, da sovrag ni še niti razkrit..." Zavzdihnil je ter vstal iz naslanjača: "Mislim, da bi bilo najbolje, če se kar pripravim za na pot. Upam da vam bo uspelo izvedeti karkoli o samorogovi krvi in zlem coprniku. Če pride do kakšnih sprememb, mislim da imate najhitrejše obveščevalno sredstvo." Ob tem je pomignil na feniksa Fawkesa ki je stal na svojem stojalu. Obrnil se je stran od profesorja Dumbledorja, se odpravil proti vratom ter se pri njih obrnil okrog: "Albus, vso srečo."
Za temi besedami je izginil za vrati, odkorakal po krožnem stopnišču ter skočil skozi lino, ki jo je odkrila gorgojla, ter jo takoj za Diorjevemi petami zakrila nazaj. Po dolgih koridorjih je odkorakal proti svojemu kabinetu, kjer je bil domenjen z 'izbrancem' za nalogo. | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Ned Avg 19 2007, 06:54 | |
| "Tudi tebi vso srečo, kajti potreboval jo boš Dior." Albus je tedaj vstal, ter se posprehodil do okna in se razgledal proti prelepemu šolskemu parku in v ozadju Prepovedanemu gozdu, ki je počasi tonil v sence, saj je sonce zahajalo za hribovja in na deželo je padla tema. Ni manjkalo več veliko ur do polnoči, kar se bo ravnatelj z učencema odpravil v Prepovedani gozd. Po nekaj trenutkih, se je Albus posprehodil do omare, ter ven vzel dolgi plašč, nekaj majhnih zadevic ter si jih pospravil v svoj čarovniški plašč. Ko je to opravil, se je vsedel nazaj za svojo pisalno mizo, ter se znova posvetil pergamentim listom, ki so bili na mizi. Portreti in slike ravnateljev na stenah pa so že spale. | |
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet Ned Avg 19 2007, 18:20 | |
| Bila je polnoč in Remus se je nervozen odpravil proti ravnateljevemu kabinetu.Okoli njega je bil mrak in večina hodnikov je bila slanbo osvetljenih v soju sveč. Ko pa je prišel v hodnik, ki je vodil do ravnateljevega kabineta, je bil ta popolnoma v temi.Sprehodil se je do gargolje, in ko je stal tam, ni vedel kaj naj naredi. Na sebi je imel dolg črn popotniški plašč, palico je imel pripravljeno in sedaj je samo čakal na ravantelja. Ni vedel ali naj poiskuša z geslom priti mimo gargolje ali naj počaka kar tam. Ravnatelj mu ni omenil nič o tem, da bi moral priti v kabinet, zato se je naslonil na bližnjo steno in čakal. Nato pa je na hodniku zaslišal korake in hitro je vzdignil palico. Tiho je rekel "Lumus" in konica palice je osvetlila hodnik. Po njem pa je korakal..... | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Ravnateljev kabinet | |
| |
| | | | Ravnateljev kabinet | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |