| Harry Potter and Deathly Hallows | |
|
+7Bellatrix Black (nekdanja Regulus A. Black Niccolette Parkinson Lucius Malfoy (nekdanji) Albus Dumbledore Trevor Dearborn Narcissa Black (nekdanja) 11 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Narcissa Black (nekdanja)
Število prispevkov : 164 Registration date : 27/08/2007
| Naslov sporočila: Harry Potter and Deathly Hallows Sob Mar 22 2008, 15:02 | |
| Torej, knjiga je že prevedena! in kako to da ni na forumu nobene obstoječe teme? mal komentirejte, je bla dobra po vaših pričakovanjih? vam je prevod dobr? zdej končno ni treba pazt na spoilerje, glede na to da je prevod že kr nekej časa zunej men na sploh je blo ful ušeč, vse od a do ž, snapija pa itk obožujm in častim že od julija tko je komplicirana oseba... you have to love him! | |
|
| |
Trevor Dearborn Knjižničar
Število prispevkov : 496 Location : World Registration date : 17/11/2007
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Sob Mar 22 2008, 15:34 | |
| Knjiga mi je full dobra... Sm sem pričakoval več akcije... Ne vem, ka mi je zelo bedno da Harry, Ron in Hermiona pobegnejo in se sm skrivajo(beda) Drgač je pa full sad, ka Bella umre, pa Tonks, pa Wulf, pa Dolohov....
Drgač bi mi blo pa bolj všeč, da bi v knjigi razjansila kdo koga ubije... Tam samo piše da sta mrtva Wulf pa Tonks, šele pol enkrat, decembra sm na harry potter wiki, izvedu da ju obijeta Dolohov in Bellatrix. | |
|
| |
Albus Dumbledore Ravnatelj
Število prispevkov : 813 Registration date : 02/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Sob Mar 22 2008, 15:48 | |
| Knjigo sem prebral do konca šele pred nekaj dnevi, tako da so mi vtisi o njej še zelo sveži. Bila mi je zelo všeč ves čas in prav z veseljem sem jo prebiral, se pa mi zdi, da se glede iskanja horkrucov oz. skrižvnov premalo zgodi v prvi četrtini knjige, proti koncu pa informacije kar letijo proti junakom. Konec je zapisan zelo dobro, saj si spopad na Bradavičarki predstavljam epsko in moral je tudi zahtevati žrtve, saj ga drugače sploh ne bi bilo. Na žalost Remus, Tanga in Fred umrejo, kar me je razžalostilo, a žrtev bi lahko ob takem spopadu bilo še veliko več. Sem pa vesel, da je zlo na koncu nastradalo in Mrlakensteinovi zadnji trenutki življenja niso bili nič kaj prijetni. Da Bellatrix ubije prav Molly me je tudi zelo presenetilo, saj je nikoli nisem imel za zelo močno čarovnico, a s tem je tudi kaznovala smrt svojega sina. Najlepše pa mi je bilo izvedeti, da je Dumbledore umrl po svoji volji in je bil Snape vedno njegov človek. | |
|
| |
Lucius Malfoy (nekdanji)
Število prispevkov : 439 Age : 31 Registration date : 28/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Sob Mar 22 2008, 15:48 | |
| men se pa zdi brezvezen prevod horcrux. skrižvn? o.O mislm besedno se kenda mogoče bol izraža, ampak prevodtakih besed je pa bolši od gradišnika. 2in1 pa bi biu prevod prefektn.
drgač je dobra knjiga. sam mal zamerm, ker je ubila snapya.. *smrk* | |
|
| |
Trevor Dearborn Knjižničar
Število prispevkov : 496 Location : World Registration date : 17/11/2007
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Sob Mar 22 2008, 15:50 | |
| Angleško sm že dolg nazaj prebral, pa mi je full boli, kukr prevod... Pa prevajanje me moti... Lih tistu Luc, Horctux - skrivžen... Res bi lahk pustu isto besedo. | |
|
| |
Niccolette Parkinson Spolzgad
Število prispevkov : 622 Age : 30 Location : California Registration date : 02/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Sob Mar 22 2008, 17:43 | |
| Glede teh prevodov se strinjam.
Drgač pa tut js zamerm, k Bella, pa Snapy and tko naprej umrejo.
Se mi je pa nekak prkupu Reggy, k je tko en freak... tipu se je Voldy zameru, pa ne, ni šu skoču k Fenixsovcm and lpo postau doble agent. Nope. Tipčk da unmu kačaru vilinca in ga pol lpo sseka, k mu horkrux ukrade. Najbolš pa je, da se Mralkcu niti ne sanja o tem. | |
|
| |
Lucius Malfoy (nekdanji)
Število prispevkov : 439 Age : 31 Registration date : 28/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Sob Mar 22 2008, 21:47 | |
| pou sploh nism razumela, kaj si napisala, sam približno vem kaj si hotla.. ma ej regulus je dost faca. sam sm dojela, da si od prejšnih delov sploh nč nism zapomnla, tko da sploh nwem, kaj je ta regulus pomembn za njhovo extra nalogo. | |
|
| |
Regulus A. Black
Število prispevkov : 85 Location : I'm behind you ..... Registration date : 22/03/2008
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Ned Mar 23 2008, 19:01 | |
| Ma, taprav horkrux (al kakorkol se že napiše) jim je pod nos prpelu. | |
|
| |
Bellatrix Black (nekdanja
Število prispevkov : 422 Registration date : 12/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Ned Mar 23 2008, 19:24 | |
| Jst sm prebrala samo v izvirniku ampak kar me je najbolj motil, je blo to kako na izi je mr. Almighty Potter ubil Voldyja. Tm sta neki sikala pa v krogu hodila pol pa ene par urokov pa je.... Ne vem tko je izpadl kot da bi se borila dva šolarčka.... Heri neki nakladu o ljubezni in blabla, Voldy se mu je pa pustu podjebavat... Mal mi je blo tko no. Kt da Rowling vedla d je res že skrajn čas da fenta našga antiprotagonista pa je pač na hitr neki scomprala. Uno poglavje na konc, nevemkolk let pozneje se mi je pa kr dopadl... All was well. | |
|
| |
Regulus A. Black
Število prispevkov : 85 Location : I'm behind you ..... Registration date : 22/03/2008
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Ned Mar 23 2008, 19:29 | |
| Jah, mam kr podobne vtise. Kt, da se pisatelci ni več dal, pa je na hitr neki scomprala.
Epilog pa mi ni ušeč. Oky, vsebina je ok, sam bi pa lohka J.K. napisala še 8. knjigo, v kateri bi blo to... mal bl podrobno. | |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Ned Mar 23 2008, 19:36 | |
| Po mojem mnenju so ble prve 4 knjige ena boljša od druge, pol 5, 6 in 7 je blo pa bl eno klamfanje.... Tak uspeh je bil, da je dejansko MOGLA dokončat in to se na momente tut vid. Pa v vseh knjigah je puščala tko velik odprtih vprašanj in stvari, k jih je mogla pol vse v zadnji knjigi razložit.... To me je tut skor mal motilo. K določene zadeve bi kamot napisala že v 5 al pa 6. | |
|
| |
Sirius Black (nekdanji)
Število prispevkov : 23 Registration date : 10/03/2008
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Ned Mar 23 2008, 20:03 | |
| Knjiga mi je zelo všeč, le kot vsem najbrž, jih prevodi zafrknejo...Pa tudi priimki nekaterih profesorjev, jedcev... Pričakoval sem večji boj med Harry-jem in Mrlakenstainom... Kaj Molly res umre, ki nisem zaznal da pise*? | |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Ned Mar 23 2008, 20:07 | |
| Ja boj med HP in Voldyjem bi mogu bit bl na hard. Molly ne umre. Bellatrix umre. Molly ubije Bellatrix. Molly živi. BUHUUUHUUU | |
|
| |
Avis F. Quaglio
Število prispevkov : 884 Registration date : 02/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Ned Mar 23 2008, 21:06 | |
| men je lik Belaltrix tok simpatičen.. k je en tak ženski psiho pač luštkana stvarca. Molly mi je pa taka... skrbna običajna. Jst ne vem zakaj so mogl enga dvojčka ubit. če so se že spravlal ubijat, bi lahko ubil oba čeprov sta carja. pa Snape umre..... Sam sm mela prov! sm bla skos prepričana d je dobr. | |
|
| |
Narcissa Black (nekdanja)
Število prispevkov : 164 Registration date : 27/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Ned Mar 23 2008, 21:12 | |
| 'dobr' je dost taka... preprosta upodobitev za snapija res je tist poglavje Prince's Tale najbol zakon napisan :/ jes sm si več želela zvedt o njegovm otroštvu. kaj se je dogajal doma pa to... tko relativno malo je povedan. škoda. zanimivo bi blo več zvedt pa voldy mi je ful neumn iizpadu na konc. usaj v primerjavi s prejšnimi knjigami, kako je biu opisan. | |
|
| |
Avis F. Quaglio
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Ned Mar 23 2008, 21:28 | |
| mah...lahko bi bil konc bol spisan. na živce mi gre mal tist 20 let al nevemok kasneje. k sploh ne paše več v zgodbo, poglavje pa dost nč ne pove.... razen to dje meu Harry en fetiš da je dajau otrokom imena po mrtvih ludeh | |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Ned Mar 23 2008, 21:39 | |
| In pol pride ven nesrečnež kot Albus Severus. He must have been a laughing stock!
Ja pa Rowlingova je hotla s tem pokazat that he's alright. | |
|
| |
Avis F. Quaglio
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Ned Mar 23 2008, 22:58 | |
| ja... kokr bi ti dala ime dvema osebama k sta ble brutalno umorjene pred tvojimi očmi zlo normalno, morm reč. Pa froci majo iem po straših tut ane? K so bli tut ubiti... definitivno ej use uredu z njim, ja. | |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Ned Mar 23 2008, 23:00 | |
| Samo jst sm mislna da bo vsaj enmu frocu dal ime Sirius, glede na to kok se je dru ko je tip umru. | |
|
| |
Avis F. Quaglio
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Ned Mar 23 2008, 23:06 | |
| ma ne... on je sam čez tančico padu... kaj je to napram človeku k pade s stolpa pa se raztrešč na tleh... al pa napram človeku, k izkrvavi do smrti??! | |
|
| |
Dior Andy Davidson Profesor
Število prispevkov : 161 Registration date : 08/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Ned Apr 06 2008, 14:04 | |
| No, jst sm mel knjigo prebrano dan po izidu angleške knjige in sm jo prebral takoj še enkrat :p Res, s tem delom se je Rowlingova zapisala v večnost (tudi s plati veličine knjige, ne le finančnega profita ). Sm samo na hitro preletel te vaše komentarje in ena stvar me je še posebej zbodla v oči: Voldy vs. Putrčk... Boj je bil realn. Kaj bi lahko naredu Harry proti takemu mojstru, kot je bil Mrlako? Nič. Bi ga obmetoval z uroki? Hja, brez uspeha. Harry se je zavedel, da mu ne more nič. Njemu ni bilo potrebno storiti ničesar. AMpak jaz za razliko od večine tukaj, sem z "dvobojem" navdušen. To bo eden najveličastnejših filmskih prizorov v zgodovini. Ne vem, a men so se lasi postavl pokonc, ko sm prebiral Harryjev dialog. Vidu sm vse, ki strmijo v grozi, vidu sm zgrožen, prestrašen, a še vedno vase prepričan pogled Mrlakenštajna... V splošnem je knjiga izredno globoka, polna sporočil in na prvi pogled neopaznih psiholoških, filozofskih vprašanj. In zato mi je všeč. Neizmerno. In tudi zato, ker je knjiga napisana za Harryjevo starost. Zaključek pa je... Nepričakovan a bi bil težko boljši. 7 knjig akcije, negotovosti,... Sedaj pa miren, pomirjujoč konec serije, ki je zaznamovala našo generacijo. In bo tudi prihodnje. P.S.: Prevoda ne kanim brati. Ne maram Kende, a tudi če bi prevajal Grado ga ne bi prebral; preprosto, zakaj bi ga, ko pa imam original in v njem neskrvinčene besedne zveze, ki jih je napisala Jo?! | |
|
| |
Daniel Black Profesor
Število prispevkov : 23 Location : auroritat Registration date : 27/06/2008
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Čet Jul 03 2008, 17:27 | |
| | |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Ned Avg 10 2008, 12:53 | |
| Stran 589, poglavje- The Flaw in the Plan.
NOT MY DAUGTER, YOU BITCH!
Ko sem to prebrala sm bla TOK besna. In sm šla še enkrat prebrat in še enkrat, ampak zmeri una ms. Weasley zmaga. Bemti! | |
|
| |
Niccolette Parkinson Spolzgad
Število prispevkov : 622 Age : 30 Location : California Registration date : 02/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Pon Avg 18 2008, 16:14 | |
| Mja, to je men tut čiz tko... :/ Bi blo bolš, če boi ke jedci mel mau zmage.. | |
|
| |
Avis F. Quaglio
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows Tor Avg 26 2008, 15:24 | |
| jst sm pa mnenja, da bi mogu harry umret itak se mu čez celo knjigo serje na veliko medtem ko stoka kok je bogi in tričetrt nardi zanga hermiona al pa ron, četrt pa ostali. pa še bol zanimiv bi blo, če bi umru. pa bella pa snejp bi mogla preživet | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Harry Potter and Deathly Hallows | |
| |
|
| |
| Harry Potter and Deathly Hallows | |
|