Rojstvo zla!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rojstvo zla!

Dogajanje na Bradavičarki je postavljeno v čas, ko je mladi Mark Neelstin postajal lord Mrlakenstein in si je izbiral Jedce smrti.

KazaloGalleryPortálIščiLatest imagesPrijavaRegistriraj se
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtomatična prijava ob vsakem obisku (priporočamo): 
:: Pozabil/a sem geslo
Latest topics
» Klepet
Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimeSob Avg 06 2011, 17:54 by Amon Amarth

» Prijave za Gryfondom
Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimePon Jul 11 2011, 19:02 by Amber O’Neill

» Metal Art Corner
Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimePon Jul 11 2011, 14:10 by Hermione Potter

» Prijave za Drznvraan
Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimePet Jun 24 2011, 19:06 by tempel weasley

» Prijave za Pihpuff
Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimeSre Feb 16 2011, 16:12 by Melissa Morgan

» Stopnišče
Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimePon Jan 24 2011, 23:22 by Amon Amarth

» RPG iskalnik
Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimeTor Jan 04 2011, 15:18 by Zara McGrady

» Trenutno poslušam...
Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimeNed Jan 02 2011, 20:43 by Amon Amarth

» Oglaševanje
Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimeNed Dec 12 2010, 15:27 by Jasper E. Smith

Kabinet Zmajeslovja

Go down 
3 posters
AvtorSporočilo
Nicholas McBride
Profesor
Profesor
Nicholas McBride

Število prispevkov : 85
Registration date : 23/08/2007

Kabinet Zmajeslovja Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Kabinet Zmajeslovja   Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimeČet Avg 23 2007, 08:44

Kabinet zmajeslovja je v stolpu. Kabinet ima šest oken in je manjši. V njemu so vseh vrst modelov zmajev. Luske stojijo na polički. V kabinetu so povsod fotografije Nicholasa in njegovih petih zmajev. Na prvi sliki, ki je na mizi je Zmaj Mrazar, ki ga je Nicholas poimenoval Oziris, na drugi, ki stoji na najvišji polici omare je mehiški amfiter, ki ga je Nicholas poimenoval Odin, zraven svetilke ki je prav tako na mizi je slika evropske zmajevke , ki jo je poimenoval Hera, zraven modela severoameriškega zmaja, je tudi slika tega poimenoval ga je Apollo in na koncu je pred knjigami slika evropskega zmaja Pozejdona. Nicholas je zelo ponosen na svoje srčkane živalce.

Nazadnje urejal/a Čet Avg 23 2007, 13:49; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Nicholas McBride
Profesor
Profesor
Nicholas McBride

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Zmajeslovja   Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimeČet Avg 23 2007, 12:54

Nicholas je prišel ravnokar od pouka. Usedel se je na svoj najljubši sedež in pogledal Ozirisa. Nato pa še ostale. Odločil se je da bo domov poslal kratko pismo. Začel je pisati:

Dragi zmaji in seveda Mia
Pozdravljeni z Bradavičarke,
tukaj je vse v redu,
učenci so odlični.

Oziris, ne nagajaj več Heri,
(vse vem)
Apollo in Pozejdon, nehajta se bojevati
(tudi to vem)
Odin ti pa se nehaj nesramno obnašati!
Lep pozdrav,
Nicholas.

Poklica je Afrodito in ji izročil pismo ta ga je odnesla v Romunijo. Pogledal je po slikah. Res jih je pogrešal.
Nazaj na vrh Go down
Nicholas McBride
Profesor
Profesor
Nicholas McBride

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Zmajeslovja   Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimePet Avg 24 2007, 16:15

Zleknil se je v stol in si sezul čevlje. Malce je še gledal v okno, nato pa je zaspal. Sanjal je da ga lovijo kače, ki so imuni na uroke. Ena kač ga je že ugriznila, nato druga, in počasi se je začel zastrupljati in umirati. Nato je prišla največja. Ovila se je okoli njega. Stiskala ga je in začel se je dušiti, počasi, počasi. Ko se je že skoraj zadušil je začutil kako mu je kača odtrgala glavo. Trznil se in se zbudil.

Takoj ko se je zbudil je njegov pogled segel na okno, kjer je zagledal Preroške novice. Vstal je ter skovirju plačal, saj je bil čas plače. Usedel se je za mizo ter začel brati. V mislih so ga spreletevali naslovi, Čarovniška vragolija v Mungu, Iznašli nov urok, Quidditch turnir, nenadoma se je njegov pogled ustavil na naslovu: Iz Azkabana pobegnilo 12 čarovnikov. Zraven so bile slike in njihova imena. Brez pomisleka je zaprl časopis ter stekel v ravnateljevo pisarno.
Nazaj na vrh Go down
Marius M
Gost

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Zmajeslovja   Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimeSob Avg 25 2007, 16:00

Mlad Gryfondomec je brezglavo tekel proti kabinetu profesorja McBridea, profesorja Zmajeslovja. Ko je pritekel na ustrezno podstrešje je stopil do danih vrat in vstopil.
" Profesor Pozdravljeni! Sem Marius Mally, Gryfondomec! Oglasil sem se ker ste me iskali!" je dejal in počakal na njega.
Nazaj na vrh Go down
Nicholas McBride
Profesor
Profesor
Nicholas McBride

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Zmajeslovja   Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimeSob Avg 25 2007, 16:26

"Da, iskal sem te" je dejal. "S tabo bi se rad pogovoril o zamujanju in predmetu zmajeslovja" je še dodal. Ponudil mu je sedež in malce čaja. Upal je da mu bo všeč, saj je vanj dodal še malce drugih zelišč za pomiritev in aromo. "Zamujanja, ne maram" je šepnil."Seveda pa bi te rad vprašal če si že videl zmaje" je še pripomnil. "Danes smo se učili o vodnjakarjih" je živčno dejal in pokazal na zvezek na strani je pisalo:

Vodnjakar (dreco troglodytes)
NAJDEMO GA v vlažnih, gričevnatih, odprtih pokrajinah, v bližini virov hrane, kot so denimo lovišča zajcev. Po obliki so še najbolj podobni kačam in imajo zgolj zakrnela krila, zato ne morejo leteti,
MERE (odrasli): dolžina 10 metrov, višina 1 do 2 metra.
BARVA: usnjeno rjava, zamolklo rdeča, zelenkasto modra.
OROŽJE: strupen ugriz, davljenje.
HRANA: živina, zablodeni otroci.
Nazaj na vrh Go down
Arya Malfoy

Arya Malfoy

Število prispevkov : 23
Registration date : 12/08/2007

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Zmajeslovja   Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimeNed Avg 26 2007, 11:49

Počasi se je bližala profesorjevem kabinetu. Prav nič ji ni dišalo, da je morala priti sem, a je zamudila že prvo uro njegovega pouka, tako da ji ne preostalo nič drugega kot da se odpravi naravnost do profesorja.
Nalahlo je potrkala na vrata in vstopila.Tam je zagledala še nekega drugega učenca, a ni mu posvečala prevelike pozornosti.
' Se opravičujem za zamudo profesor. Imela sem...amm...imela sem druge opravke, zato sem tudi zamudila pouk' je rekla in zraven zrla profesorju naravnost v oči.
Nazaj na vrh Go down
Marius M
Gost

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Zmajeslovja   Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimeNed Avg 26 2007, 11:54

Gryfondomec je stal in poslušal profesorja.
" Da videl sem! Nekoč sem videl Romunsko reporoževko in Welško zelenko. Zelo grozeči stvori! O vodnjakarju sem tudi nekaj slišal!" je dejal in se nasmejal.
" Toliko stvari pa o tem nisem vedel! Zanimivi stvori so zmaji, reporoževka ima grozeč ogenj!" je dejal.
" Tam je bil še eden polvelikan in en študent, David po imenu! To je bilo dve leti nazaj, v Romuniji, sem bil!" je dejal.
" Peljali so me na ogled mesta in nato smo šli še v čarovniški del in nedaleč stran videli te stvore!" je dejal in počakal.
Nazaj na vrh Go down
Nicholas McBride
Profesor
Profesor
Nicholas McBride

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Zmajeslovja   Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimeNed Avg 26 2007, 18:23

"Zanimivo" je dahnil. Natančno si je ogledal študenta. Imel je dobro palico, izvrstno za rastlinske uroke. Nasmehnil se mu je. Pogledal je v redovalnico. "Marius Mally povprečen študent, z dobrimi ocenami pri rastlinstvu" je prebral. "Videl si jei? Zelo zanimivo! Na koliko dolžine pa?" je dejal.Zavihtel je palico in spet se je pokazal model vodnjakarja. "Njegov strup, je zelo nevaren" je še dejal.

Na enkrat je v kabinet vstopila študentka iz Spolzgada. Nicholas je bil vesel da sta prišla že dva učenca. "Imela druge opravke?, Nič za to! Samo glej da boš drugič pri pouku" je dejal. Tudi to učenko si je hotel natančno ogledati. Arya Malfoy nad povprečna učenka, dobra pri predmetu obrambe pred mračnimi silami" je spet prebral.
Dodal je še:"Kaj menita o vodnjakarju?"je dejal.
Nazaj na vrh Go down
Marius M
Gost

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Zmajeslovja   Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimeNed Avg 26 2007, 20:15

" Ja to zverco sem videl na dolžini nekje dvajestih metrov, če ne manj! Bila je zelo lepa in njen ogenj je segal do nekje polovice dolžine odaljenosti mene od nje. Lahko vam napišem esej o njej!" je dejal in se nasmejal. V glavi si je ustvarjeval sliko zmaja Vodnjakarja, ki mu je postajal znan.
" Vodnjakar je tudi zelo lepa zverinica. Videl sem tudi to, ampak ni se mi zdela pomembna! Vodič nam je povedal, da je le zelo strupena in da ima zelo strupen ugriz. Rekel je tudi, da ni nekaj pomambnega, le zmaj, ki dela nered o tem! Ampak pred nekaj leti pa sem v naši knjižnici poiskal o Welškemu Gobozdarju in Vodnjakarju, ker me je zelo zanimalo za tadva! Druge sem pač poznal, kolikor sem pač rabil!" je dejal in pogledal vstran. Takrat je opazil Spolzgadovko, Aryo Malfoy. Ni se oziral nanjo in je naprej razlagal.
" Napisal vam bom tri referate! O Romunski Reporoževki, Vodnjakarju in Welškemu Gobozdarju. Velja in vam prinesem v torek!" je dejal in počakal na profesorja.
Nazaj na vrh Go down
Nicholas McBride
Profesor
Profesor
Nicholas McBride

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Zmajeslovja   Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimePon Avg 27 2007, 07:19

"Ni potrebno" je dejal Nichols, ki ga je zelo zanimalo Mariusovo navdušenje. "Imel boš isto nlogo, kakor vsi tvoji sošolci, prav tako tudi ti Arya" je šepnil. "Deset centimetrski spis, s katerim urokom bi se obranili vodnjakarja, in kako bi ga privalili da bi vas napadel" je še dodal. Zašepetl je urok, in model vodnjakarja je postal večji. Postavil je model na mizo, ter priklical knjigo. V knjigi je obrnil par strani in dejal:" Vidita kako mu iz ust teče strup? Imamo tudi protistrup, ki se ga bomo naučili pri naslednji uri" je rekel. Slika je prikazovala vodnjakarja ki je strupeno gledal v Azijskega Lunga. Čeprav je Vodnjakar močnejši, se je Lung upiral. Nazadnje je izgubil svojo kristalno kroglo. Pod sliko je pisalo: Denis Redbeck umrl 1969, pokončal ga je vodnjakar, ki ga vidite na sliki. "Zanimivo! Kajneda, čarovniki bi se morali bati zmajev, saj ni nobeno bitje tako močno in vzvišeno" je spregovoril. že spet je zamahnil z palico. Prikazal se je star peragment, ki je bil že malce zanemarjen, ter ga skoraj ni bilo več, na njem je z velikimim poševnimi črkami pisalo:
Nobena žival se ne more po moči,
in veličini primerjati z zmajev,
katerega pogum je za sto mož.

"S tem se čisto strinjam" je dodal Nicholas.
Nazaj na vrh Go down
Marius M
Gost

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Zmajeslovja   Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimePon Avg 27 2007, 09:44

" Ja profesor!" je dejal in mu oddal napisan esej.
" Nekateri zmaji niso nevarni, nekateri, ki pa so pod zlo Imperatorjevo kletvijo, pa so lahko zelo nevarni. Okusil sem že Imperatorjevege zmaja. Poglejte to rano!" je dejal in si zavihal rokav. Pokazal je brazgotino. Bila je že zaceljena.
" To mi je naredil Grški Zelenec, velik stvor. Bil je pod kletvijo nekega, ki je verjel, da se bo Tema vrnila! Jaz in prijatelj sva ga ustavila! S prepovedano kletvijo Križanih, saj nisva imela druge možnosti. Napadel nas je!" je dejal in jezno stisnil dlan.

" Tej prerokbi verjamem! Pa če ne poskrbiš za ta pergament, bo kmalu strgan. Ivikos!" je zavpil in iz palice je švignil črnek curek na pergament, ki je bil v trenutku nov.
" Še kaj?"
Nazaj na vrh Go down
Nicholas McBride
Profesor
Profesor
Nicholas McBride

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Zmajeslovja   Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimePon Avg 27 2007, 17:43

"Zanimivo, zanimivo" je spet ponovil. Njegov glas je postal bolj močnejši in strašen. Prijel je Mariusovo roko in jo potisnil k sebi. "Si prepričan da je bil Grški Zelenec?" je šepnil. O taki brazgotini je že bral. Povzroči jo Lintveren ki v njej pusti neko strupeno snov, zaradi katere čarovnik po najmanj letu umre, počasi pa ga začne vse ražirati. Bil je prepričan da je ta brazgotina od lintverna. Vzel je pereso in peragment.V šolski ambulanti ni bilo zdravila za to. Spomnil se je na profesorico Niserine. Začel je pisati:
Profesorica Nisirine!
Prosim vas da študenta Mariusa Mally oskrbite,
z napojem proti strupom (escender molucus).
Hvala.
Prof. Nicholas.

Sporočilo je dal Mariusu v roko in šepnil: "Odnesi to profesorici Niserine v kabinet"!

Obrnil se je k Aryi. "Oprosti, z Mariusom sva se malce zamudila" je dejal. Pogledal je študentko iz Spolzgada. Vsekakor je bila ponosna, ter prevzetna, vendar dobra po srcu. "Si že videla vodnjakarja" je dejal.
Nazaj na vrh Go down
Marius M
Gost

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Zmajeslovja   Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimePon Avg 27 2007, 18:41

" Ja profesor!" je dejal in prijel zvitek. Vstal je in ga pozdravil ter stekel proti kabinetu napojev.
Nazaj na vrh Go down
Strahomir Hrabri

Strahomir Hrabri

Število prispevkov : 49
Registration date : 22/10/2007

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Zmajeslovja   Kabinet Zmajeslovja Icon_minitimeTor Okt 23 2007, 09:53

Prefesor je stopil v kabinet ter za seboj zaprl vrata. Ogledal si je slikice, ki jih je tja obesil prejšnji profesor
"Srčkano. kako lepi primerki zmajev. " je dejal navdušeno, nato pa sedel za svojo mizo na udoben stol. iz žepa je potegnil majhno figurico rdeče zmajevke ter jo postavil na mizo. zmajček se je začel veselo sprehajati po mizi, od ščasa do časa, pa mu je iz nosnic šinil plamenček. Ko je skoraj zažgal kup pošte, ga je proesor pospravil na varno v prazen predal ter se lotil pošte.
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Zmajeslovja   Kabinet Zmajeslovja Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Kabinet Zmajeslovja
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1
 Similar topics
-
» Kabinet urokov
» Kabinet astronomije
» Kabinet Napojev