RPG je kratica za Role Playing Game in je tudi približek h resničnemu življenju.
- Piše se v 3. osebi edine
Primer:
Pravilno: Hodila je po ozki potki proti gozdu, do katerega je še vedno čutila globoko spoštovanje. Ko je bila manjša se ga je bala, toda sedaj pa ji le-ta vlival nove moči za nadaljno življenje.
Čarobna palica ji je počivala v desni roki, medtem ko je oprezno opazovala za morebitnimi napadalci.
Nepravilno: Hodila sem po ozki potki proti gozdu, do katerega sem še vedno čutila globoko spoštovanje. Ko sem bila manjša sem se ga bla, toda sedaj pa mi je le-ta vlival nove moči za nadaljno življenje.
Čarobna palica mi je počivala v desni roki, medtem ko sem oprezno opazovala za morebitnimi napadalci.
Za vse, kar želi povedati vaš lik uporabljajte premi govor - "Živjo. Kaj počneš tu?" ga je radovedno, v pričakovanju odgovora vprašala.
Misli vašega lik pa napišite v navednicah ali pa v poševnih črkah - Čuden tip, si je mislila Alex.
'Čuden tip,' si je mislila Alex.
- Vaše ime naj bo izvirno, ne uporabljajte imen slavnih oseb ali takih imen, ki so namenjena chatu (lollika13, anchika,..)
- Sicer je dovoljeno uporabljati imena oseb iz Harry Potterja, vendar le tista, ki so primerna za čas v katerem se ta forum odvija, se pravi približno 30 let pred rojstvom glavnega junaka (da ne bi kdo pisal za Harry Potterja in njegove vrstnike), seveda pa je veliko bolj zaželeno, če si ustvarite svoj lasten lik in si izmislite svoje ime.
-V enem postu so lahko uporabljeni največ trije uroki. Če boste število le-teh prekoračili se drugi ne bodo upoštevali. Prav tako še niste popolni, tako da vam lahko kdaj kakšen urok tudi spodleti.
-NPC ali Non Playing Character, ki v prevodu pomeni Neigrani lik dopolnjuje zgodbo vašega lika – torej dodaja osebe, okoliščine v katerih se vaš lik znajde. Opisujejo pa lahko le okolico, vreme, pokrajino, živali in osebe, ki niso na forumu. S tem pa lahko spreminjajo tudi potek in razplet vaše zgodbe (misije).
-Zaželjeni so čim daljši posti v RPG igri, čustveni in pametni, ne pa da samo kaj kratkega napišete. Prav tako pišite v knjižni slovenščini v RPG-ju, saj se drugače vaše objave ne bodo upoštevale.