| Literarni kotiček | |
|
+15Diggle Dedalus Josh Vincerns Jane Smart Lia Maccitelli Tara Shade Lily Evans (nekdanja) Caley Sanders Karon Niccolette Parkinson Ray Shadow Avis F. Quaglio Lucius Malfoy (nekdanji) Victoria McGinnley Lucianne Finnigan Hannah Brown 19 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Hannah Brown
Število prispevkov : 281 Registration date : 05/08/2007
| Naslov sporočila: Literarni kotiček Sob Sep 01 2007, 17:37 | |
| No tuki lohk pišete: -poglavja svojih knjig (ampak morjo bit vaše ne iz kje prekopirane!!!) -vice -verze -besedila pesmi k so vam ušeč -prosite za naslove kakšnih dobrih knjig (recmo da greste u knižnco pa ne veste ka bi uzel). Do not spamm!!! PS: upam d ne zamert k sm odprla to temo | |
|
| |
Lucianne Finnigan
Število prispevkov : 131 Registration date : 13/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Sob Sep 01 2007, 17:46 | |
| Mja, no, .... Ve kdo za kkšno hudo knjigo (znanstvena fantastika)??? | |
|
| |
Victoria McGinnley Profesorica
Število prispevkov : 217 Age : 31 Registration date : 16/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Ned Sep 02 2007, 18:50 | |
| eragon, iz zbirke njegova temna tvar, ee.. ka je že.. časovna past, če te zanima srednji vek, harry potter .. lovčeva luna, pa nadaljevanji od te knjige, k jih še kr nism prebrala in tud naslova nwem.. u glavnem trilogija.. | |
|
| |
Lucianne Finnigan
Število prispevkov : 131 Registration date : 13/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Ned Sep 02 2007, 18:55 | |
| Mičken problem je tuki... Vic, jaz sem to že vse prebrala.. aja, drugi dve knjigi pri lovčevi luni sta kralj poletja pa hči prinašalke luči... | |
|
| |
Lucius Malfoy (nekdanji)
Število prispevkov : 439 Age : 31 Registration date : 28/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Ned Sep 02 2007, 19:13 | |
| piu wiu.. pol pa nwem no za druge pa usen predlagam da to preberete.. če še niste..js grem zj brat potterja 7. tko da.. usak dan bom kj nouga izvedla.. da bom izkoristla z mojimi vedeževalskimi sposobnostmi.. opa z victoriinimi.. | |
|
| |
Avis F. Quaglio
Število prispevkov : 884 Registration date : 02/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Pon Sep 03 2007, 20:38 | |
| amen je bil drgač Artemis fowl kr uredu.. drugač pa znanstvena fantastika... hm, ni moje področje. pri kriminalkah z A. Christie ne morš zgrešit,... drugače je pa tut huda (kultna) knjiga Tomas Harris : Ko jagenjčki obmolknejo srhljivo | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Pon Sep 03 2007, 21:03 | |
| OO ja Artemis je ful dobr, pa še tri knjige ma drgač pa -Amulet iz Samarkanda -Severni sij -Srce iz črnila -Amy
vse te majo še nadaljevanja
emm pol pa še
-Sama doma -Življenje kot v filmu -Ninina pesnika dva -Echo ( na začetku je bedna, pol ti pa postane všeč) -Hiša groze
mah, neki boš že našla s kle, ne spomnm se več
če pa še vedno rabš kej, mi pa reč, pa si bom uzela več časa, pa ti nabrala neki dobrga čitiva |
|
| |
Lucius Malfoy (nekdanji)
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Tor Sep 04 2007, 04:47 | |
| eno uprašanje.. srce iz črnila ma nadaljevanje? naslov?
- neskončna zgodba [something like srce iz črnila, sam mi je še bolša, pisana v zelenem in rdečem tistku- ena barva je real world, ena pa fantazijski] -če bo kdaj jutri [začetk je tak, da te srat prime, si hočš s knigo rit obrisat, sam nadaljevanje je fenomenalno] | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Tor Sep 04 2007, 09:36 | |
| amm nadaljevanje je se mi zdi Kri iz črnila sam ga še nism uspela v roke dubit ampak, k ga zagledam ga zagrabm drgač pa mislm, da bo po tem še ena, sej če se ne motim je trilogija |
|
| |
Lucius Malfoy (nekdanji)
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Tor Sep 04 2007, 18:00 | |
| kuull.. bo usaj neki za brat poleg potterja..sj ne da se prtožujem nad njim. sploh ne.. am trenutno sm tok okupirana s tem, da na druge knjige ne mislm sploh! | |
|
| |
Ray Shadow Profesor
Število prispevkov : 642 Location : Spinner's End Registration date : 10/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Tor Sep 04 2007, 19:13 | |
| no še ena meni ful dobra zbirka tut fantastika sam ne preveč zgodba mi je noro dobra pač naslov zbirke je Viharno Nebo pa ima devet delov pa kdor bo začo brat pomoje se mu bo zdelo ful dobro | |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Sre Sep 05 2007, 05:21 | |
| to sm enkrat začela brt, pa mi ni preveč dobr šlo naprej, ampak mogoče bo drgač.. drgač pa.. kok vs je prebral angele in demone od browna? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Sre Sep 05 2007, 13:37 | |
| - Remus Lupin je napisal/a:
- no še ena meni ful dobra zbirka tut fantastika sam ne preveč zgodba mi je noro dobra pač naslov zbirke je Viharno Nebo pa ima devet delov pa kdor bo začo brat pomoje se mu bo zdelo ful dobro
jap sm use prebrala, sam nekak proti koncu vedno bolj zahtevne postajo, sej morš res poznt use preostale knjige d zaštekaš nprej |
|
| |
Niccolette Parkinson Spolzgad
Število prispevkov : 622 Age : 30 Location : California Registration date : 02/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Sre Sep 05 2007, 15:17 | |
| Viharno nebo je ena huda zbirka.. vsaj men. Sicer pa, tut Da Vincijeva (al kko se že napiše) šifra je tut ena ql knjiga... pa pol še Vse svet... zakon zbirka. Priporočam še Pregnjavica Alaizabel Cray, k je tut the best, al pa Zorro začenja svojo pot,.... če še koga kaj zanima, nej sam praša, k mam na zalogi dost tega.. | |
|
| |
Lucius Malfoy (nekdanji)
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Sre Sep 05 2007, 15:56 | |
| a je kdo brou tisto knjigo.. sabriel? js sm jo, pa sploh nwem če sm končala, sam useen! je dobr začetk.. | |
|
| |
Avis F. Quaglio
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Sre Sep 05 2007, 17:12 | |
| men pa so use od browna tok... glupe. Pomoje zato, ker so napisane za neumne američane. Pa nekak na začetku vedno konc uganem. bedno je, če si preveč pameten | |
|
| |
Hannah Brown
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Sre Sep 05 2007, 17:35 | |
| mah...jest tut sovražm američane...
sicer mi je bla pa zlo ušeč kniga Zeleno jezero sicer ne vem od kerga pisatelja sam se mi je fulla u spomin utisnla pa kr not sm se v vlogo užvela... | |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Sre Sep 05 2007, 18:12 | |
| oo jaaa.. pa film je po tej knigi posnet.. oo ta je pa res dobra kniga.. men se je un tamau.. nwem kva je že biu.. reees smilu. sicr konca lih se ne spomnem ampak dobr.
men so od browna knjige zanimive, sam kaj k vem kdo je kj naredu pa to. ampak dobr mi je pa zanimiu brt pa izvedt kj nouga. recmo na jetra mi gre pa to, da čist preveč opisuje. ampak ok, hid taste and tipe of writing. | |
|
| |
Niccolette Parkinson Spolzgad
Število prispevkov : 622 Age : 30 Location : California Registration date : 02/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Sre Sep 05 2007, 19:25 | |
| Mjah, splošni odgovori:
~Sabriel: preberi, k je ful dobra kniga, sploh pa tam v sredin sploh prav začne. Men je pač svetovn... lihkar sm jo 3. prebrala... nwm zaka to delam, sam k mi je ker knjiga všeč je ponavadi 2-4x na mojem seznamu...
~Brown: na začetku veš, kaj se bo zgodil, pa konc uganeš, na sredin je velik ciničnega... mislm, js če bi pršu ta, kaj je v glavni vlogi v knjižnco, k jaz not dela, ni šanse da ne kličem policije pa g azaprem v skladiče.... Sicer pa, če gledaš sam idejo, zgodbo... morš bit genialc, da to napišš.
~Zeleno jezero: ta boljša knjiga, ččeprav je 1. nism prebrala do konca. Mi je pa ql, k se pač nekak rešta in t... pa k se tisto spolni... pač ql ideja, ni kej...
sicer pa, če kdo rab naslov kkšne dobre knjge (skor katerakol zvrst ) se lahko tle jav... al pa preko zsja.. Kr js knjige lovam ... | |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Sre Sep 05 2007, 19:31 | |
| js tud berem k budala..
glede browna se strinjam. da si je useu en let cajta da je raziskou uso to stvar [čeprou dokazat, da ni raziskou mu ne morm] mu mormo čestitat.. fajn zmišlen use to..
sabriel.. sm ostala tm nek, k je pršla do ene cerkvice na otoku al neki.. uglavnem bl na začetku.. bom pa še enkrat uzela pa prebrala.. upam.. | |
|
| |
Hannah Brown
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Čet Sep 06 2007, 05:27 | |
| [quote=Victoria McGinnley]oo jaaa.. pa film je po tej knigi posnet.. oo ta je pa res dobra kniga.. men se je un tamau.. nwem kva je že biu.. reees smilu. sicr konca lih se ne spomnem ampak dobr. quote]
aiia?? filma pa nism gledala...sicer je biu pa ta mau Stanley Yelnats..sicer pa jest tut nwm konca čist dobr...
Nazadnje urejal/a Čet Sep 06 2007, 17:22; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Karon
Število prispevkov : 269 Age : 30 Registration date : 06/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Čet Sep 06 2007, 05:33 | |
| Woo demoni in angeli je baje zakoon knjiga Če je približno tak dobra kot je Davinčijeva šifra [baje je še boljša ] je res fajna. Če pa mana prašate pa Brown čist fajn piše. Nevem js rada berem njegove knjige. [Ubistvu sem prebrala šele Davinčijevo ampak me je čist prevzela. Drugače pa.. Agatha Christie [al kako se že napiše o.O] piše zakon ja. Pa knjige o Amy Candler [približno 15 delov] so tut zakon knjigice. Ali pa James Patterson [al kako se že njegov ime napiše? o.O. Damnn sploh ne znam pisateljev pisat.] | |
|
| |
Avis F. Quaglio
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Čet Sep 06 2007, 13:34 | |
| Ne vem kok je Brown kej raziskou, ker je v knjigi itak vpol stvari zmislenih. recmo v angelih in demonih je ena fora s postavitvijo cerkva v rimu pa z trgi in z obelsiki na trgih. pa se mu lih ni lepo izšlo, pa je prermaknu en trg za ene 50 metrov, pa še eno cerkev...
MEn so njegove knjige vse enake (sm prebrala vse i mi je žou cajta, k sm ga porabla za to)
Drugač je pa moj naj pisatelj Umberto Eco. Pomoje še niste slišal zanga. Njegova je slavna knjiga Ime rože, napisal je pa tut Baudolina, Skrivnostni plamen kraljice Loane ter Zgodovino lepote. drugače je pa predavatelj semiotike na eni italjanski univerzi. | |
|
| |
Avis F. Quaglio
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Tor Sep 11 2007, 17:23 | |
| sem spodi prlepla eno pesmco od Izraelskega pesnika, ki jo mam (2. kitico) tut v podpisu. Ful je lepa! Žal še ni slovenskega prevoda. Splača se jo prebrt. A Man In His Life Yehuda Amichai A man doesn't have time in his life to have time for everything. He doesn't have seasons enough to have a season for every purpose. Ecclesiastes Was wrong about that.
A man needs to love and to hate at the same moment, to laugh and cry with the same eyes, with the same hands to throw stones and to gather them, to make love in war and war in love. And to hate and forgive and remember and forget, to arrange and confuse, to eat and to digest what history takes years and years to do.
A man doesn't have time. When he loses he seeks, when he finds he forgets, when he forgets he loves, when he loves he begins to forget.
And his soul is seasoned, his soul is very professional. Only his body remains forever an amateur. It tries and it misses, gets muddled, doesn't learn a thing, drunk and blind in its pleasures and its pains.
He will die as figs die in autumn, Shriveled and full of himself and sweet, the leaves growing dry on the ground, the bare branches pointing to the place where there's time for everything. | |
|
| |
tjasyka Gost
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček Tor Sep 11 2007, 17:24 | |
| Res je lepa! Meni so kar solze prišle v oči, ko sem jo brala. Škoda, ker ni prevoda, drugače je pa tudi v izvirniku dobra!
P.S. Avis kje si jo dobila? |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Literarni kotiček | |
| |
|
| |
| Literarni kotiček | |
|