Rojstvo zla!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rojstvo zla!

Dogajanje na Bradavičarki je postavljeno v čas, ko je mladi Mark Neelstin postajal lord Mrlakenstein in si je izbiral Jedce smrti.

KazaloGalleryPortálIščiLatest imagesPrijavaRegistriraj se
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtomatična prijava ob vsakem obisku (priporočamo): 
:: Pozabil/a sem geslo
Latest topics
» Klepet
Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeSob Avg 06 2011, 17:54 by Amon Amarth

» Prijave za Gryfondom
Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimePon Jul 11 2011, 19:02 by Amber O’Neill

» Metal Art Corner
Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimePon Jul 11 2011, 14:10 by Hermione Potter

» Prijave za Drznvraan
Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimePet Jun 24 2011, 19:06 by tempel weasley

» Prijave za Pihpuff
Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeSre Feb 16 2011, 16:12 by Melissa Morgan

» Stopnišče
Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimePon Jan 24 2011, 23:22 by Amon Amarth

» RPG iskalnik
Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeTor Jan 04 2011, 15:18 by Zara McGrady

» Trenutno poslušam...
Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeNed Jan 02 2011, 20:43 by Amon Amarth

» Oglaševanje
Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeNed Dec 12 2010, 15:27 by Jasper E. Smith

Učilnica napojev [5. in 6. letniki]

Go down 
+11
Diggle Dedalus
Lillith Amorphis
Severus Snape
Sean McLeany
Lucianne Finnigan
Arya Malfoy
Alucard Hellsing
Tara Shade
Alexandra Leroy
Ray Shadow
Nisrine Palot
15 posters
Pojdi na stran : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AvtorSporočilo
Ray Shadow
Profesor
Profesor
Ray Shadow

Število prispevkov : 642
Registration date : 10/08/2007

Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimePon Sep 17 2007, 14:52

Remus je počasi stopil v razred. Prikimal je profesorici nato pa se razgledal po razredu. Nekaj jih je že bilo pri pouku a veliko učencev je še manjkalo. Nasmehnil se je Tari in ji pomahal nato pa se odpravil na svoje običajno mesto. Zadnja klop je bila še vedno nezasedena in pri napojih nikakor ni rad silil v odspredje. Tam je odložil torbo in se vsedel na stol. Iz torebe je vzel učbenik in ga odprl ter postavil predse.
Pogled mu je zdrsnil po mračni učilnici. Zdelo se mu je da v zraku vlada mračno vzdušje in v ječah tudi ni bilo ravno toplo. Tesneje se je zavil v svoj plašč nato pa se naslonil nazaj na stol. Z eno nogo se je naslonil na mizo in čakal na začetek ure.
Nazaj na vrh Go down
Caley Sanders

Caley Sanders

Število prispevkov : 254
Registration date : 08/09/2007

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimePon Sep 17 2007, 19:23

Caley je pozdravila Remusa, ki je zasedel zadnjo prosto klop v zadnji vrsti. Izgledalo je prav hecno, ker so bile prve klopi prazne, zadnje pa čisto polne. Gryfondomovka je še vedno pela eno in isto melodijo, kot pokvarjena plošča, ki preskakuje na isto mesto. Nagnila se je naprej in skušala ujeti njeno pozornost, saj ji poznala njenega imena. "Oprosti, ampak ali poznaš še kakšno drugo posem? Karkoli?" je upajoče vprašala. Če je že morala peti, naj vsaj poje nekaj drugega. Zadovoljo je ugotovila, da manjka polno Spolzgadovcev, ura pa se bo vsak hip pričela. Bilo bi lepo, če bi dovolj zamudili, da jih profesorica ne bi spustila v razred. Potem bi vsaj ena ura potekala v miru.
Nazaj na vrh Go down
Lucius Malfoy (nekdanji)

Lucius Malfoy (nekdanji)

Število prispevkov : 439
Registration date : 28/08/2007

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeTor Sep 18 2007, 11:59

Lucius je prišel v razred in se na vratih ustavil. Pogledal je prazne klopi in se zarežal.
'Grem pač v predzadnjo klop, je rekel in se usedel v klop pred Avisino. Nekaj ji je moral povedati, ampak to bo naredila kasneje- med poukom, da bo še malo jezil učiteljico.
Pogledal je, kdo vse sedi za njim. Dve Gryfondomovki, Tara, Niccole, Caley..
Slednji se je nesramno zarežal, saj z njo ni imel preveč dobrih odnosov, sovražil je pa vseeno ni. Bila je zanimiva in navsezadnje človek, s katero se je lako kregal, kadarkoli se je hotel. Le malo jo je moral izzvati.
Pogrešal je le Severusa. Pa ta ni nikoli prišel točno na nobene ure, razen na napoje, pa še to včasih.
Potem je še pogledal proti katedru, kjer naj bi sedela učiteljica. Zanimivo mu je bilo, da so učitelji te katedre bolj malo uporabljali, če pa že pa zato, da so na njih odložili naloge, sestavine ali kaj drugega. Bolj malo jih je za katedri dejansko sedelo.
"Kaj ste delali prejšnje ure?" je vprašal Avis in se za malenkost obrnil proti njej.
Nazaj na vrh Go down
Avis F. Quaglio

Avis F. Quaglio

Število prispevkov : 884
Registration date : 02/09/2007

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeTor Sep 18 2007, 12:07

Avis je bila zadovoljna, ker malfoy ni zamudil. Sedel je klop pred njo innse je dela, da se zanjo ne zmeni
pač... Malfoy... si je mislila in se začela igrati s svojo čarobno palico.
Ko je zaslišala, da jo nekaj sprašuje ga je pogledala. Ob vprašanju je dvignila obrv ustnice pa so se ji za trenutek rahlo ukrivile navzgor. A samo za trenutek. S smrtno resnim glasom je rekla
"Mogoče bi bilo pametneje, da bi jaz to tebe vprašala, Malfoy."
nekaj časa je zrla v njega. V razred je stopilo še nekaj učencev, a se zanje ni menila. Z roko je pokazala prazen stol poleg sebe.
"Kljub temu, da tako pravijo - ne grizem, Malfoy" je rekla počasi. trenutek za tem se ji je na obraz prikradel zloben nasmešek
"kar pa še vedno ne pomeni, da je varno sedeti z mano. "
Zresnila se je ter se ozrla po očilnici, če je kdo videla ali slišal njun pogovor. nihče ju ni niti pogledal.
Nazaj na vrh Go down
Lucius Malfoy (nekdanji)

Lucius Malfoy (nekdanji)

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeTor Sep 18 2007, 12:15

Malfoy je pogledal na prazen stol poleg nje in se zagledal vanj.
"Torej.. Mislil sem, da ga čuvaš za koga drugega," je rekel in se zarežal. Navsezadnje mu je godilo, da ga je Avis povabila, da sede k njej.
"Tvegal bom," je rekel in pobral svoje stvari, ter se preselil na stol zraven nje.
"Torej te na prejšnjih urah ni bilo?" je vprašal, ko se je poskušal udobno namestiti na stolu. Niso bili tako udobni kot pri njih doma.
'Pač ta šola nima denarja za oblazinjene stole,' je pomislil in se igral z mislijo, da bi ga malo preuredil. Ampak učiteljica bi ga najbrž zadržala po pouku, ker uporablja magijo, ko ni potrebno.
Nazaj na vrh Go down
Avis F. Quaglio

Avis F. Quaglio

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeTor Sep 18 2007, 12:23

"Bravo Malfoy. Odlično sklepanje" je rekla, ko se je presedel k njej.
"Glede na to, da sem prišla šele pred nekaj dnevi in si me našel v dnevni sobi in mizačel kravžljati živce... in da sem ti to že enkrat povedala... odlično ti gre." ga je očitno zafrkavala. Opazovala ga je, kako se preseda na neudobnem stolu.
"kaj, Malfoy, a smo malce mehkužni? " je vprašala z narejeno skrbnim glasom ter ga potrepljala po rami.
"Tvoj očka bi moral primakniti kak dinarček, da bi lahko mali fantek sedel na lepem stolčku"
izzivalno ga je pogledala
me prav zanima, katero keltev bo ob prvi možosti uporabil na meni...si je mislila, potem pa se zresnila. dovolj je bilo zafrkavanja. saj ne da bi se ga preveč bala ampak... končno je bil le malfoy. in z njim se je trenutno še najbolje razumela.
" Očitno si tudi ti manjkal?" je vprašala resno in popravila svojo zaprto knjigo.
Nazaj na vrh Go down
Lucius Malfoy (nekdanji)

Lucius Malfoy (nekdanji)

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeTor Sep 18 2007, 14:25

Malfoy se je zarežal, kar ne bi naredil pri nikomur drugemu. Vsem ostalim bi kaj krepkega zabrusil nazaj.
"Pozabil sem, da je bil prvi dan tisto," je rekel in se lopnil po čelu. "Ptavzaprav sem mislil, da si se resno skrivala, sicer ne pod posteljo."
Pogledal jo je in se opravičujoče nasmehnil. Odkar je na stranišču odkril prehod in pokazal Avis skrinjo, je bil nenehno utrujen in zaskrbljen. Čudil se je, da je Avis bila tako.. vesela.
Še enkrat se je neudobno premaknil na stolu in rekel: "Lepo bi bilo, če bi moj očka mislil tudi na mojo rit, ne samo na svojo. In nisem mehkužem, samo teli stoli so reees neudobni."
Nekako je našel položaj, ki mu je najbolj ustrezal in se zarežal.
Nerad hodim na ure, če pa že, se izkaže, da sem 'nekajkrat' manjkal," je rekel in dodal: "Ampak še vedno mi je nekako uspelo izdelati lenik."
Nazaj na vrh Go down
Avis F. Quaglio

Avis F. Quaglio

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeTor Sep 18 2007, 14:55

"ja, seveda" mu je odgovorila na tak način, da je vedel, da ga ni prepričala.
"verjetno te zaradi neudobnih stolov ni k pouku." je potem zamrmral bolj zase kot njemu. Spet se je začela igrati s čarobno palico. Svoje pero je spremenilo va majhnega samoroga, ki je začel dirjati po mizi. Ustavil se je na Luciusovi knjigi, zarezgetal ter se postavil na zadnji nogi. Z zanimanjem ga je opazovala.
"verjetno ne bo nič tako težkega, da skupaj nebi zmogla. Napojiso eden mojih najljubših predmetov. " pobožala je samoroga po glavi
"V skrajnem primeru pa nama lahko pomaga tudi tvoj prijatelj Sniv... Snape" je čez čas dodala.
Nazaj na vrh Go down
Lucius Malfoy (nekdanji)

Lucius Malfoy (nekdanji)

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeTor Sep 18 2007, 18:34

Lucius je prav tako kot Avis spremljal samoroga s pogledom. Zdel se mu je zanimiv in Avis je hotel čestitati, ampak ni želel da izpade, kakor da je navdušen.
"Lepa stvarca," je rekel in ga pobožal. Pogledal je po razredu in čakal, da se začne pouk.
"Torej hočeš, da sem s tabo v paru?" je vprašal narejeno navdušeno in razširil oči. Posebej se je potrudil, da je izgledal kot mali otrok, kateremu iskrice v očeh skačejo kakor samorog po njegovi mizi.
Potem se je zresnil in spet zarežal.
"Si hotela reči Snivellus?" je vprašal. Ta vzdevek je šel Snapu na živce, čeprav ga je tako, vsaj za hrbtom, klicalo veliko učencev. Sam ga ni tako klical, ni pa tekel in zatožil vsakogar, ki ga je tako poklical.
Nazaj na vrh Go down
Avis F. Quaglio

Avis F. Quaglio

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeTor Sep 18 2007, 21:23

"Hvala." je rekal in zamahnila s palico, da se je samorog spremenil nazaj v njeno pero. "čakaj... pa menda ni bil to kompliment?" je rekla čez nekaj časa ter ga pogledala rahlo začudeno.
"Zgodovinski trenutek..." je zamrmrala.Pero je postavila zraven učbenila in skrbno zloženih pergamentnih zvitkov.
"Če moram izbirati med tabo in med kakim gryfndomskim bedakom, potem... si definitivno ti idealna izbira." je rekla ter se narahlo nasmehnila.
"glede Snapea pa... saj ne, das ga nebi marala, ampak tako... čuden je" je rekla, zraven pa si mislila
tako kot jaz... pa saj nisem...
"vedno se drži sam zase..."
jaz tudi...pa ne!... Pa ja!
"...je sarkastičen..."
jaz tudi...ne!... No, saj sem res...
"govori sam s sabo,izumlja nove uroke,obožuje napoje, ukvarja se s mračnimi zadevami...."
čakaj...A opisujem njega ali sebe...?
"... in ima najbolj nastne lase na svetu."
tega pa jaz definitivno nimam! Ha!
"SAj me razumeš. nič nimam proti njemu, ampak z njim pa tudi nimam pretiranega opravka. Mimogrede...Kje sploh je?" ozrla se je po mizi, kjer je ponavadi sedel.
Nazaj na vrh Go down
Lucius Malfoy (nekdanji)

Lucius Malfoy (nekdanji)

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeSre Sep 19 2007, 05:43

"To definitivno ni bil kompliment," je z narejeno vzvišenostjo rekel Malfoy in se zravnal na stoli. Z visokega je pogledal Avis in ustnice stisnil trdno skupaj, da je naredil vtis strogega profesorja. Potem se je spet sključil in pogledal po razredu.
"Torej sem plan B?" je vprašal in jo pogledal z narejeno užaljenostjo.
"Saj vem, grozen je, odbijajoč, hladen, samotar.. ampak povem ti, drugače je dober dečko," je rekel in pokimal, da bi potrdil svoje besede. "Pravi Spolzgadovec je, če ne šteješ, da ima rad napoje."
Pogledal je po razredu, če slučajno njegov prijatelj prihaja in se nato sklonil k Avis.
"Glede urokov. Tudi jaz bi si jih zmišljeval, ampak si jih ne morem. On pa.. Karkoli si izmisle deluje, kar koli naredi, naredi dobr. Vse je fantastično pri njem!" je rekel in začel s prsti potrkavati po mizi, kakor vedno, kadar ni dobil nečesa, kar je hotel.
Nazaj na vrh Go down
Avis F. Quaglio

Avis F. Quaglio

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeSre Sep 19 2007, 08:44

"Malfoy, vsak si lahko izmisli uroke." je rekla čez čas. "ampak veliko bolj varno se je držati starih. Poglej, celo knjižnico jih imaš. Pa vse prepovedane... Na koncu ugotoviš, da zmišljevanje sploh ni potrebno, saj za vse uroki že obstajajo" Začela se je dolgačasiti Le kje hodi profesorica?
"Glede Snapea pa,... vesela bi bila, če bi mi malce posodil svoje zapiske. Glede na to, da nimam pojma, kaj sploh delamo pri napojih. " je dodala. Zdolgočaseno se je začela gigati na stolu.
Nazaj na vrh Go down
Nisrine Palot
Profesorica
Profesorica
Nisrine Palot

Število prispevkov : 125
Registration date : 18/08/2007

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeSre Sep 19 2007, 17:10

V učilnico je neslišno prikorakala Nisrine, vendar je njen prihod glasno oznanil hreščav zvok težkih vrat, ki so se zaprla za njo. "Tišina," je zagodla s svojim hladnim glasom. Vsi glasovi v učilnici so potihnili. Leno se je sprehodila po učilnici in premerila prisotne. "Danes bomo delali enega rahlo zahtevnejših napojev. Raztopino krepčalnino," je rekla in dijake ošvrknila s pogledom. "Biti boste morali popolnoma zbrani in prepuščeni napoju, če boste hoteli, da deluje brezhibno, v nasprotnem bo postal le pusta enolončnica, popolnoma nekoristna," jih je nesramno opomnila. Obrnila se je proti omari s sestavinami in s palico naredila lahno kretnjo, da se je omara odprla. "Torej, kdo mi ve povedati, kateri sta glavni dve sestavini raztopine krepčalnine?" jih je vprašala in se leno ozrla po razredu.
Nazaj na vrh Go down
Caley Sanders

Caley Sanders

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeSre Sep 19 2007, 18:20

Caley se je ob hladnem glasu zdrznila in vrnila v realnost. Učiteljica je takoj imela njeno popolno poznornost. Z občudovanjem se je zazrla v omaro s sestavinami, ki jim ni bilo videti konca. Počasi je dvignila roko, saj je o tem napoju že nekaj malega slišala. Upala je, da si je pravilno zapomnila sestavini in ne bo brcnila v temo. "Glavni sestavini sta samorogova dlaka, ki izpade ob polni luni in posušeni ter zmleti cvetovi pernate zeli." je odgovorila, ko jo je profesorica opazila.
Nazaj na vrh Go down
Lucius Malfoy (nekdanji)

Lucius Malfoy (nekdanji)

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeČet Sep 20 2007, 17:59

Lucius je skomignil z rameni. Bil je čisti talent za uroke in vesel je bil, da je prišla učiteljica, saj je bil vedno bolj ljubusumen na Snapea, ki mu je skorej vse šlo bolje kakor pa njemu.
Poslušal je učiteljičino vprašanje, vendar odgovora, kakor vedno, ni poznal. Začel je čečkati v svoj učbenik.
'Piflarka,' je pomislil, ko je Caley odgovorila na vprašanje. Še vedno je ni maral in med urami je ni mislil prenašati, če bo tako vestno delala naloge in sledila pouku.
Ko je pogledal sliko je dojel, da je narisal kar solidno kačo. Dozdevalo se mu je, da bo kaše in njihov jezik sanjal.
Pogledal je učiteljico in jo želel vprašati, kaj so delali prejšnje ure, a raje ni.
Nazaj na vrh Go down
Avis F. Quaglio

Avis F. Quaglio

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeČet Sep 20 2007, 19:01

Avis je želela za odgovor pogledati v svoj učbenik. Odprla ga je i kmalu so se njene domneve potrdile - strani o tem napoju so ji manjkale.
Tako je, če si verjetno že petnajsti lastnik tega učbenika... si je mislila in si ogledovala preostanek ene izmed strani
Očitno je šel nekomu tale napoj zelo na živce... strani je preprosto sežgal. tlesknila je z Jezikom ter se stegnila čez mizo ter pograbila Malfoyev učbenik, saj ni bilo videti, da bi se ga trudil odpreti. Odprla ga je na pravi strani ter ga položila na sredino mize.
"Ne bo ti padla krona z glave, če bi vsaj poskušal slediti." je šepnila ter pograbila pero, da si bo zapisala, kar bo povedala profesorica. Jezno je ošinila Caley, ki je očitno tudi Lucius ni maral.
Nazaj na vrh Go down
Lucius Malfoy (nekdanji)

Lucius Malfoy (nekdanji)

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimePet Sep 21 2007, 10:20

Lucius je s kotičkom očesa ujel Avisine zažgane strani in če se pouk ne bi začel bi se verjetno zasmejal in to precej naglas.
"Tebe pa teli učbeniki ne marajo, kaj?" je vprašal in potrkal po njenem učbeniku za napoje.
"In še nekaj, jaz težko sledim, toda če že hočeš.."
Dvignil je roko in nekaj časa čakal, da ga profesorica opazi, nato pa rekel: "Ne sme biti katerakoli pernata zel. Biti mora dovolj stara, to je okoli treh mesecev in ne sme biti izpostavljena mrazu. Če je bila.. Potem napoj ne bo preveč dober."
Ni vedel če je odgovor pravilen, niti mu ni bilo mar. Važno, da je 'sodeloval'.
Nazaj na vrh Go down
Nisrine Palot
Profesorica
Profesorica
Nisrine Palot

Število prispevkov : 125
Registration date : 18/08/2007

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimePet Sep 21 2007, 14:01

Nisrine se je leno obrnila h Caley in poslušala njen odgovor. Zahehetala se je. "Narobe," se je namuznila in jo pomenljivo pogledala. "Pravilni odgovor je salamandrova kri in sok granatnega jabolka... " je tiho izjavila in s pogledom grdo pogledala učence, ki se niso trudili zapisati snovi. "Naj vas opomnim, da vas ta napoj lahko čaka na maturi, pa tudi kasneje bi vam lahko prišel prav. Pravilno zvarjen lahko namreč posameznika naredi močnejšega, uporablja pa se tudi, da močnejše naredi določene predmete..." je pojasnila s svojim mehkim, hladnim glasom.

"Torej, to uro od vas pričakujem, da zvarite pravilno izdelano raztopino krepčalnino. Časa imate dovolj do konca druge ure, seznam ostalih sestavin pa najdete v učbeniku. Lahko začnete," je ukazala in se lenobno sprehodila po razredu.

Opazila je, da ima Malfoy dvignjeno roko. Prišla je do njega. "Torej?" ga je vprašujoče pogledala.
Nazaj na vrh Go down
Caley Sanders

Caley Sanders

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimePet Sep 21 2007, 16:39

'Avša samovšečna' je pomislila Caley, ko ji je profesorica tako očitno zadovoljna povedala, da se moti. Raje je ostala tiho in namrgodeno odprla svoj učbenik. Poiskala je napoj ter sestavine in se lotila dela. Nikamor se ji ni mudilo, saj je vedela, da ima dovolj časa, zato je sestavine pripravljala zelo skrbno.
Nazaj na vrh Go down
Lucius Malfoy (nekdanji)

Lucius Malfoy (nekdanji)

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimePet Sep 21 2007, 17:12

Lucius se je zarežal, ko je dojel, da je njegov odgovor napačen. Toda bilo mu je vseeno. Tolažilo ga je predvsem to, da je bil Caleyin še bolj napačen. Sam niti ni slišal za pernato zel.
"Ah, sem misli, da imam prav, pa sem ugotovil, da nimam," je rekel z očarljivim nasmehom.
Pogledal je Avis in rekel: "Sodelovanje šteje, kajne?"
Spet se je zarećal in pogledal učiteljico, ki je povedala sestavimi. Ni še slišal, da bi se kakšen napoj delal iz granatnega jabolka. Malo je pobrskal po spominu, da se je spomnil, če mu je oče kdaj pripovedoval o tem napoju. Ni dolgo razmišljal o tem. Raje je misli preusmeril k Snapeu, ki ga na uro ni bilo.
'On bi vedel ta odgovor,' je pomislil in pogledal proti vratom. Še vedno je imel čas, da pride. Lucius ni vedel ali ima Snape navado zamujati tudi na ure Napojev.
Nazaj na vrh Go down
Tara Shade

Tara Shade

Število prispevkov : 226
Registration date : 06/08/2007

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimePet Sep 21 2007, 18:06

Skrita v sencah se je zopet presenečeno vprašala od kdaj je postala učilnica tako polna. Očitno je zadremala...je pomislila in v glavi začutila bolečino. Počutila se je šibko in komaj je trezno razmišljala. Mogoče se me pa kaj loteva...je pomislila in poskušala pregnati bolečino ter se osredotočiti na uro.
Profesorica je bila že tu in Tara je malomarno polistala po knjigi ter poslušala le napol, brezizrazen pogled pa je usmerila v liste pred sabo. Uspelo ji je celo, da so se ji kotički ustnic narahlo privihali navzgor, ko je profesorica že začela s svojim nesramnim obnašanjem. Kajpada ji ne bi pripisala nič drugega...je pomislila Tara in kratek pogled vrgla proti Caley katero je profesorica gladko zabila.
Toda Tara ni vedela, kaj naj si sploh misli, saj je že tako s težavo začela premišljevati o napoju, ki ga mora izdelati. Upala je le, da ji bo to odvrnilo pozornost in jo zaposlilo. Končno je našla pogalvje in za začetek je samo na hitro preletela težaven napoj nato pa se je spravila pokonci in z bledim obrazom začela z delom.
Pripravila je kotel in lepo zavrela vodo zraven pa je že v roke vzela nož in sesekljala strupenega osata in ga natehtala za 13 dag, kot je pisalo v navodilih. Nato ga je vrgla v vrelo vodo in skoraj prevrnila stol za sabo, ko se je glasno zakadilo. Ni pričakovala, da bo tako burno reagiral pri stiku z vodo. Pred sabo je zamahnila z roko in bolje pogledala v knjigo, da preveri, če sploh dela prav.
Ugotovila je, da je v redu in v poševnem tisku sedaj celo opazila opombo, ki je opisala posledico. Kako sem neumna...je pomislila in oči vrgla že proti naslednji sestavini ter nekako poskušala usposobiti možgane...
Nazaj na vrh Go down
Caley Sanders

Caley Sanders

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimePet Sep 21 2007, 18:17

Tudi Caley je dim iz Tarinega kotla močno presenetil. Najprej je nameravala pripraviti vse sestavine, šele nato jih zmetati v kotel. Res je bil dim veliko presenečenje, ampak Tara je izgledala kar preveč bleda. "Hej, si v redu? Ne izgledaš najbolje... Ne bi šla raje v ambulanto, kot pa da se tukaj mučiš?" ji je prijazno predlagala, dovolj tiho, da je profesorica ni slišala. Glede na to, da je bil Remus prijazen do Tare, pa je bil daleč od ljubitelja spolzgadovcev, ni mogla biti čisto napačna. "Če želiš, ti lahko tudi pomagam." je ponudila pomoč. Upala je, da ne bo tega napačno razumela, saj ni bil njen namen, da namiguje, da je nesposobna ali kaj podobnega.
Nazaj na vrh Go down
Avis F. Quaglio

Avis F. Quaglio

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeSob Sep 22 2007, 09:26

"Odlično, malfoy...zate he to velik napredek" je rekla rahlo nesramno, potem pa je odšla do omare iskat vse potrebne sestavine. kozarce je položila pred Malfoya na mizo.
"Zdaj pa poglej v knjigo, koliko česa potrebujeva, in to pripravi, jaz bom pa pazila na vodo, da zavre. " bia je rahlo živčna, a tega ni pokazala. NApojev že dolgo ni delala in tale je bil eden izmed težjih Poleg tega je imela ob sebi Luciusa, ki se verjetno sploh ni zavedal, da lahko ob najmanjši napaki raznese kotel z vsem apojem v njegovo brihtno glavo.
Stopila je do kotla in vanj natočila vodo. Z nebesednim urokom je prižgala ogenj ter opazovala segrevajočo se vodo. ko je voda začela narahlo brbotati, se je z zelenim očesom ozrla k Malfoyu
"Si že? čas je za prvo sestavino."
Nazaj na vrh Go down
Lucius Malfoy (nekdanji)

Lucius Malfoy (nekdanji)

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeSob Sep 22 2007, 11:10

Lucius je grdo ošinil Avis in skoraj bi ji pokazal jezik, toda to bi bilo precej nezrelo.
V knjigi je prebral, katere sestavine potrebuje in jih pripravil. Toda vedel ni, kdaj mora kaj dodati, zato je pogledal k Tari. Videl je, kaj je vrgla v vodo in kako je voda reagirala na dodano sestavino.
"Strupeni osat," je rekel in v roke vzel prvo sestavino. Stegtal ga je in že hotel vreči v vodo, vendar si je premislil.
"Ti ga vrži noter. Imam občutek, da ta kotel mene ne mara," se je pošalil, čeprav je resno imel občutek, da mu ne bo uspelo ravno najbolje. Podal je osat Avis in gledal, kaj bo naredila.
Nazaj na vrh Go down
Avis F. Quaglio

Avis F. Quaglio

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitimeSob Sep 22 2007, 15:47

Postrani ga je pogledala in potem iz njegovih rok uzela rastlino, poškilila v knjigo, če je Malfoy naredil prav.
2Tu piše, da je treba dati samo liste, Malfoy,ne pa tudi stebel. " je rekla, vendar se ni preeč razburjala. potrgala je liste z rastlin ter jih vrgla v vodo. Reakcija je bila na srečo manj burna kot pri sosednji mizi.
Odlično...se je rahlo nasmehnila sama sebi ter poškilila v knjig, kakao je treba stvar mešati.
petkrat v smeri urinega kazalca in dvakrat v nasprotni. čakaš dve minuti, nato dodaš...
"Malfoy, ne sanjaj, ampak pripravi naslednjo sestavino," je zamrmrala ter pod mizo brcinla svetlolasega fanta.
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Učilnica napojev [5. in 6. letniki]   Učilnica napojev [5. in 6. letniki] - Page 4 Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Učilnica napojev [5. in 6. letniki]
Nazaj na vrh 
Stran 4 od 5Pojdi na stran : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Kabinet Napojev