|
| Učilnica za astronomijo | |
| | Avtor | Sporočilo |
---|
Lia Maccitelli Profesorica
Število prispevkov : 49 Registration date : 17/08/2007
| Naslov sporočila: Učilnica za astronomijo Pet Avg 17 2007, 12:22 | |
| Učilnica se nahaja v samem vrhu enega izmed stolpov Bradavičarke in ima veliko oken. Pri vsakem oknu je daljnogled, da lahko učenci opazujejo zvezde. Ima pa tudi mize, saj se učenci učijo tudi teorijo. Praktične ure so ponavadi ponoči, ko se zvezde vidijo najbolje. Učiteljica ima kateder poln kart, porisanih z raznimi ozvezdji, plakati pa so po vseh stenah v učilnici. | |
| | | Lia Maccitelli Profesorica
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Pet Avg 17 2007, 13:16 | |
| Lia je prišla v učilnico. Usedla se je za kateder in pogledala v redovalnico. Notri je bil zapisan le en učenec, Pihpuffovec. Potem je odprla učni načrt, ki si ga je napisala pred začetkom leta. Prebrala ga, potem pa je začela risati zvezdno karto. Bila je čisto pred koncem, ko je nekdo vstopil v učilnico. | |
| | | Jack Abott
Število prispevkov : 78 Age : 29 Location : Graščina družine Abott Registration date : 12/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Pet Avg 17 2007, 13:17 | |
| Jack je končno prišel do učilnice. Počutil se je zelo sproščenega, saj je prehodil dolge stopnice. Vstopil je v razred in se razgledal. Takoj si je izbral mizo. Zagledal je profesorico za mizo. Odšel je k njej in jo pozdravil. Usedel se je za izbrano mizo ter počakal da ga pofesorica pokliče. | |
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Sob Avg 18 2007, 07:46 | |
| " POzdravljen." je dejala Lia. " Domnevam, da si ti Jack Abbot? Iz Pihpuffa?" je dejala. Glede na to, da je bilo sedaj v redovalnici že več učencev, ki so se prijavili na predmet. " Imaš rad astromomijo? Kateri letnik pa si?"je še dejala. | |
| | | Jack Abott
Število prispevkov : 78 Age : 29 Location : Graščina družine Abott Registration date : 12/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Sob Avg 18 2007, 07:52 | |
| Jack ji je zadovoljno prikimal. Rekel je:"Da", ter še pripomnil:" tretji letnik".Malo zadihal in dejal:" Astronomija mi je všeč, ker imam zelo rad planete!". Stavek je mislil dokončati eno glasno a je na koncu povzdignil glas. Nasmehnil se je, ter vstal. | |
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Sob Avg 18 2007, 07:59 | |
| " Lepo. Samo malo bomo še počakali, da pride malo več učencev in potem bomo začeli z uvodnno uro. " je dejala. " Si na oglasni deski videl obvestilo za Meryascoveeno? Ker si tretji letnik lahko greš." je dejala. " Kdo pa je predstavnik?" je še vprašala. | |
| | | Jack Abott
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Sob Avg 18 2007, 14:02 | |
| Jack je najprej zajel malo zraka saj je vedel da bo zdaj spet začel govoriti in govoriti, ter se ne bo ustavil, ker je preveč klepetav. Umiril se je in je začel:"Da videl sem da na deski visi obvestilo, zelo se veselim prvega izleta". Nasmehnil se je ter spet zajel malce zraka in dodal:"Predstavnik doma je Joey BoneCrusher, ki hodi v peti letnik". Spet se je nasmehnil in nato utihnil. | |
| | | Jane Smart
Število prispevkov : 108 Age : 31 Location : My world Registration date : 16/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Pon Avg 20 2007, 06:41 | |
| Jane je vstopila v učilnico in si oddahnila, ko je v njej zagledala le sošolca. Vesela je bila, da ne zamuja. Astronomija jo je privlačila že kot majhno deklico, ko je poleti pogosto prespala na vrtu najboljše prijateljice in gledala zvezde. Njen najljubši planet je bila Venera, ki jo je tudi že videla na lastne oči. Stopila je do sošolca, se mu nasmehnila in ga ogovorila. " Ti si iz Pihpuffa kajne? Kako ti je ime? Jaz sem Jane Smart iz Drznvraana, obiskujem pa četrti letnik. Ali ti je všeč astronomija? Kaj pa učiteljica, si jo že spoznal? Kakšna je?" Vedela je, da je postavila veliko vprašanj in upala je, da ga ni zmedla. Fant se je zdel prijazen, bil pa je vsaj eno leto mlajši od nje. | |
| | | Jack Abott
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Sre Avg 22 2007, 14:36 | |
| Jack ji je namenil prijazen pogled. Dejal je:" Da, sem iz Pihpuffa, sem Jack Abott!" Videl je da dekle astronomija zanima. Pristopil je bliže in jo vprašal:"Imaš rada astronomijo?" Ter se nasmehnil. Stopil je stran in se približal enemu izmed dalnogledov. Pogledal je v nebo. Tam ni bilo ničesar razen sonce. | |
| | | Jane Smart
Število prispevkov : 108 Age : 31 Location : My world Registration date : 16/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Čet Avg 23 2007, 19:24 | |
| Jane mu je odgovorila " Ja, rada imam astronomijo, še posebno rada opazujem zvezde. To sem sicer do sedaj počela v poletnih večerih na travi, nedvomno, pa bo s teleskopom bolj zanimivo. Ali se tu skozi kaj posebnega vidi?" Stopila je do njega in pokazala na daljnogled. " Ali se tu skozi kaj vidi? ", ga je še enkrat vprašala in se mu prijazno smehljala. | |
| | | Marius M Gost
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Sob Avg 25 2007, 15:13 | |
| Marius Mally, buckast fantič je stopal proti učilnici Astronomije. Kot mlad fant je rad opazoval zvezde in ozvezdje. Počasi je stopil proti vratom in jih nežno odprl. Vrata so se na stežaj odprla in notri je vstopil Gryfondomec Marius. " Oprostite, ker zamujam! Saj nisem zamudil, ali pač?" je začudeno dejal. Bil je v dilemi, češ da je zamudil ali ni, skušal si je ne beliti glave s tem. V razredu je opazil Drznvraanko in Pihpuffca, s katerimi ni imel nobenih zamer ali podobnega. Tiho je stopil do Drznvraanke in ji dejal. " Pozdravljena! Jaz sem Mally! Marius Mally iz Gryfondoma!" se je predstavil in ji podal roko. Hitro se je obrnil in se posedel v klop. Za Pihpuffca se sploh ni zanimal in je na plano povlekel svojo knjigo. |
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Sob Avg 25 2007, 16:47 | |
| " Pozdravljeni. Ne Marius, nisi še pozen. Čakamo še na druge učence, kajti samo s tremi ne morem imeti pouka." je dejala Lia. " Kar usedite se in nekaj časa se lahko še pogovarjate." je dejala Lia in zamahnila s palico. Knjige so priletele na mize. " Knjige lahko zaenkrat pustite še pri miru." je še dodala. | |
| | | Lucianne Finnigan
Število prispevkov : 131 Registration date : 13/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Sob Avg 25 2007, 17:08 | |
| Lucianne je vstopila v učilnico in z mirnimi, dolgimi koraki stopila do profesorice. ''Dan. Se opravičujem za zamudo. Prepozno sem izvedela za nov urnik. Sicer pa, sam kaj pomembnega zamudila?'' še nekaj časa je čakala, da je dobila odgovore, nato pa se ozrla po učilnici. 'Niti enega Gryfondomovca...' je pomislila. Odpravila se je do zadnje vrste in sedla v klop, ki je bila bolj v sredini. Na mizo je postavila vse svoje stvari in potrebščine za ta predmet, tudi srebrn teleskop, nato pa se naslonila na naslonjalo stola in čakala. | |
| | | Warchio Gordiln
Število prispevkov : 26 Age : 29 Location : KOritnica Registration date : 20/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Ned Avg 26 2007, 05:38 | |
| Warchio je hitel po hodnikih, ko je s težkimi in neumornimi koraki prišel pred učilnico, hitro si je poiskal prazen prostor in se vsedel. "Oprostite gospa profesorica, sem pozabil na urnik, ki so ga spremenili." Ji je povedal medtem pa čakal, da se pouk začne... | |
| | | Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Ned Avg 26 2007, 09:46 | |
| Nežno je potrkala na vrata in vstopila. Končno astronomija, rada je imela ta predmet. Ob pogledu na učiteljico jo je zapekla vest zaradi zamujanja,»Oprostite za zamudo gospa profesor«, je naglas dejala in se usedla na svoje mesto. Pogled je usmerila k najbližjemu oknu, ob njem je stal daljnogled.
Z misli je odtavala v svoj rodni kraj, ko je skoraj vsako noč naskrivaj, zleknjena na strehi opazovala zvezde. Verjela je, da vsakemu, ali je to navadni človek ali čarovnik, pripada zvezda. Povezovala je zvezde in z njimi dobila najrazličnejše slike, če je imela res srečo, je lahko opazila kakšen utrinek, ki je na nebu za sabo puščal belo sled, nato pa izginil za vedno. »Nekdo je ravnokar umrl«, si je potiho rekla, »In njegova zvezda z njim«.
Glas profesorice je priplaval do nje, da se je zdrznila in začela slediti uri. Na svoji klopi je zagledala knjigo, ki jo je radovedno odprla in začela listati. |
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Ned Avg 26 2007, 10:37 | |
| " No, sedaj ko se vas je nabralo malo več bomo začeli. Malo mi povejte, kaj veste o astronomiji. Pa da ne bo prevelikega kaosa, vas bom klicala. " je dejala in odprla redvalnico. " Rachel, ti mi povej kakšna veda je astronomija." je dejala. | |
| | | Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Ned Avg 26 2007, 11:22 | |
| Pogled je usmerila v profesorico….zakaj mene sprašuje, saj sem komaj prišla v razred….se ji je podilo po glavi…mogoče za kazen, ker sem zamudila, ali pa je druge že vprašala to… »Astronomija?«, je malce tišje ponovila in se skušala spomniti vse, kar je vedela o tem, nato pa malce glasneje nadaljevala, »Astronomija je znanstvena veda, ki se ukvarja z nebesnimi telesi, torej opazuje in razlaga pojave v vesolju, vedno več jih odkrijemo, nekateri so celo prepričani, da vse skupaj gre v neskončnost. Do sedaj poznamo osončje, njegove planete,naravne satelite, zvezde,….galaksije..em..pa spremljevalce planetov. Meni najljubše so zvezde in lune, torej naravni sateliti, nekateri planeti imajo celo več lun«, malce je zardela, presenečena je bila nad sabo, ni vedela, d zna toliko povedati o vesolju. Tiho je zrla v profesorico in upala, da česa ni narobe rekla. |
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Sob Sep 01 2007, 07:41 | |
| " Odlično, gospodična Whitwell. Svojemu domu ste s tem prislužili pet točk. Sedaj pa gospodič Gordiln. Povejte mi kaj o planetih in njihovih naravnih satelitih. Ne zahtevam ne vem česa, rada bi samo vedela, koliko znate in s tem lahko svojemu domu prislužite točke." je dejala Lia in upala, da ni prezahtevna. | |
| | | Jane Smart
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Ned Sep 16 2007, 09:13 | |
| Jane je z zanimanjem gledala profesorico. Zdela se je prijazna in Jane je upala, da ne gre le za dober prvi vtis. Vesela je bila, ker jih profesorica že sprašuje in upala, da bo tudi njej postavila kakšno vprašanje. Želela se je namreč izkazati. očitno pa niso vsi mislili tako. Gryfondomovec, ki je bil sedaj na vrsti, se je obotavljal. 'Le kaj čaka?', se je spraševala ' to vprašanje pa res ni tako težko.' | |
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Sre Sep 19 2007, 12:20 | |
| Ker ji Gryfondomovec ni odgovoril se je obrnila stran i pogledala Drznvraanovko. " Gospodična Smart, bi mogoče vi odgovorili na to vprašanje?" je dejala in jo pogledala. Upala je, da ji bo to dekle odgovrilo. ((sorry za kratk post, nč idej... Jane ti si na vsri ker mi tok dovg ni odgovoru)) | |
| | | Jane Smart
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo Pet Sep 21 2007, 16:37 | |
| Profesorica jo je le poklicala in Jane je prišla na vrsto, da nekaj pove. "Planet je telo, ki kroži okoli Sonca ali katere koli druge zvezde. Torej v našem osončju je 8 planetov. Razdelimo jih lahko v dve skupini : nekateri so gosti in kamniti, pravimo jim notranji planeti. Ti so nasploh bližje Soncu. Druga skupina pa so plinasti oziroma ledeni. Tem pa pravimo zunanji planeti. Vsi razen Merkurja in Vevere imajo lune oz. naravne satelite; nekateri celo več. Zemlja ima 1, Mars 2, Jupiter 16, Saturn 18, Uran 15 ter Neptun 8. Lune krožijo okoli planetov, ves čas po enaki poti. " Upala je, da zadela bistvo profesoričinega vprašanja. | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Učilnica za astronomijo | |
| |
| | | | Učilnica za astronomijo | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |