|
| Kabinet Vedeževanja | |
| | |
Avtor | Sporočilo |
---|
Severus Snape
Število prispevkov : 424 Registration date : 25/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja Sre Avg 29 2007, 21:20 | |
| Ohranil je mirno kri, kljub temu, da mu je grozila kazen. Razmišljal je o tem, kakšen izgovor naj ji poda, da bo zvenelo resnično. Slišal je njene korake po učilnici, ki so bili vsako sekudno bližje kabinetu. Vrata so se odprla in skozi je vstopila profesorica vedeževanja, oblečena v temno obleko. Ogovorila ga je z nič kaj prijaznim glasom, a ga to ni kaj preveč ganilo, še vedno je v njo zrl s hladnimi črnimi očmi. Tudi sam se je spraševal, zakaj je vstopil v kabinet, ko pa ni imel nikaršnega opravka v njem, niti s profesorico, a nekaj ga je vleklo notri. In sedaj je bil v težavah. "Prišel sem zato...da bi mi povedali prihodnost", je bila prva stvar, ki mu je prišla na misel. Namrdnil se je, a ni si želel kazni. V neumnosti, kakšno je vedeževanje ni verjel, a včasih je moral marsikaj prezreti, tudi zadržati kakšno sarkastično pripombo. "Včasih se sprašujem, kakšna pot leži pred mano in sedaj sem zbral pogum, da vidim," se je še zlagal, da bi potrdil in ovrgel sume. Njegov pogled še vedno ni izdajal ničesar, s čimer bi si pomagala, le mrzli pogled, ki bi lahko zamrznil sam pekel. | |
| | | Victoria McGinnley Profesorica
Število prispevkov : 217 Age : 31 Registration date : 16/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja Čet Avg 30 2007, 11:42 | |
| Victoria je zvška gledala na Severusa. "Zanimiv izgovor. Toda, če ne verjameš v moje sposobnosti, zakaj si potem tukaj?" je vprašala in ga prestreljevala s pogledom. Zmahnila je z roko in rekla: "Pa saj ni važno. Rad bi videl v prihodnost.." Nasmehnila se je. Vse skupaj se ji je zdelo smešno. Vsak učenec, ki bi ga zasačila v svojem kabinetu, bi rekel, da bi rad videl prihodnost, čeprav sploh niso verjeli, da jo lahko vidi. "Torej.. Črna magija.. To te bo spremljalo tvoje celo življenje. Najbrž veš, da se zunaj nekaj dogaja. To zlo te bo osvojilo. Služil boš nekomu, ki ga čez nekja let ne bodo upali imenovati. In ta nekdo, je iz naše šole," malo se je ustavila in Severusa pogledala skozi v režo stisnjene oči. "Zanimivo! Čez nekaj let boš poučeval tu, Dumbledore bo ravnatelj in zavrnil bo tvojo prošnjo o poučevanju Obrambe pred mračnimi silami. Poučeval boš predmet, ki ti gre prav tako dobro- Napoje. Najzanimivejši del šele pride, toda zakaj bi se trudila! Zagotovo mi nisi verjel niti ene same stvari. Če pa si, ti z veseljem povem kaj ve.." Slike so ji zbledele iz glav in glasovi so potihnili. Oglušujoča tišina je legla med njo in Severusa. Ni pričakovala, da ga je prepričala, toda če ga je, ima že enega zaveznika na Temni strani več. | |
| | | Severus Snape
| Naslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja Sob Sep 01 2007, 11:33 | |
| Dvignil je obrvi, ko je ugotovila, da se le izgovarja. Seveda, verjetno ji to vsak dijak reče, ki zatava v njen kabinet. Bah nima veze... Ko ga je vprašala, zakaj je v njenemu kabinetu, si je nekaj podobnega zastavil tudi sam. Nekaj v temu kabinetu, ga je privlačilo in sedaj je zaradi tega zašel v težave. Pozorno jo je začel poslušati, ko je njena beseda nanesla na njegovo prihodnost. Ko je končala ni vedel ali naj bi ji verjel ali pa se na glas zasmejal. Prihodnost, ki jo je napovedala ni bila tako slaba, le misel, da bi nekomu služil ni bila nekaj kar si je želel, raje bi videl če bi nekdo njemu služil. To kar mu je povedala, mu bo zagotovo to noč kratilo spanec. In sedaj je bil v dilemi ali si želi izvedeti še kaj več izvedeti. To kar je izvedel je bilo bolj zanimivo kot je pričakoval, četudi ni zares verjel v vedeževanje. "Hm, zanimivo je to kar si mi povedala, vsekakor ni nekaj kar bi pričakoval, da bi se mi zgodilo v prihodnosti. No v redu, povej še ostalo. Res me zanima, kaj me čaka v prihodnosti", je rekel in jo preračunljivo gledal. | |
| Naslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja Ned Sep 02 2007, 18:35 | |
| Victoria se je nasmehnila. Vedela je, da ljudi njeno govorjenje prepriča, toda še vedno so v dvomih, saj so mnenja, da vedeževalci sploh ne obstajajo. Pogledala je v strop in s pogledom uprtim v razpoko na le-tem, je začela govoriti: "Torej.. Ljudje se bodo bali tebe. Ne le tebe, temveč tistega, kateremu služiš. Ljudje kot si ti, se bodo imenovali Jedci smrti. Nekaj časa boš služil človeku, ki si bo nadel Mrlakenstein," pogledala ga je s svojimi prodornimi očmi. "To ime, si bodo upali izgovoriti le redki. Toda nekaj časa boš delal na Bradavičarki in vsi, vključno z Dumbledorjem, bodo prepričani, da Mrlakensteinu nisi zvest," je govorila, ko se ji je v mislih pokazal zanimiv prizor. "In predstavnik Spolzgada boš, zanimivo. Učil boš Luciusovega sina!" Nasmehnila se je. "Ki bo, mimogrede, poročen z Narcisso- kdo bi si mislil." Spet je pogledala v strop. Tista razpoka jo je grozno živcirala, toda poskusila se je zadržati, da je ne bi popravila. "Malfoyev sin bo dobil nalogo, da ubije Dumbledorja, kar boš, mimogrede, naredil namesto njega- ti!" je rekla slednje, kakor, da bi bilo to nekaj najbolj običajnega na svetu. Umolknila je in dala Severusu možnost, da premisli, kaj je rekla. Mogoče je bilo vseeno preveč vsega naenkrat. | |
| | | Severus Snape
| Naslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja Ned Sep 02 2007, 20:52 | |
| Zrl ji je v oči, čeprav je njen pogled stalno uhajal v...razpoko na stropu. Mogoče bi moral zapreti razpoko, glede na to, kako jo moti..., je premišljeval, medtem ko mu je napovedovala prihodnosti. Več ko je povedala o njegovi prihodnosti, manj ji je verjel. Kar mu je govorila, se mu je zdelo tako nemogoče. Ko je končala, se je ni mogel zadržati in se je glasno zasmejal. Služil bom nekemu, ki mu je ime Mrlakenstein, to ime me na nekaj spominja, in ljudje se me bodo bali, to se me že zdaj. Učil bom Lucisovega sina, zanimivo, to mu moram povedat, gotovo se bova skupaj smejala...in ubil bom Dumbledorja, ta del je še najbolj smešen, najmogočnejšega čarovnika tega časa. Če ne drugega, mi je polepšala dan. Poskušal se je zresniti, a to ni bilo ravno lahko. Umiril se je ravno toliko, da je lahko normalno govoril. "Torej povedala si mi mnogo neverjetnih stvari, še najbolj izstopa ta, da bom ubil našega ravnatelja. Si mogoče pomislila, da bi odšla do njega in mu povedala to, kar si meni. Gotovo bo škoda, če bo umrla tako velika oseba kot Dumbledor," se je posmehoval. Proti ravnatalju ni imel nikol nič proti, oziroma ga je spoštoval. "Kaj pa ti, verjameš tem...stvarem, ki si mi jih povedala," se je zadržal, da ne bi rekel neumnostim. | |
| Naslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja Pon Sep 03 2007, 13:41 | |
| Victoria je vedela, da ji Snape ne verjame, ampak bilo ji je vseeno. Nekoč bo že videl, da je imela prav. "Torej, škoda bo že, ampak Dumbledoreja ne boš ubil zaradi sovražtva. Ubiti ga bo moral Luciusov sin. Ker mu ne bo uspelo, oziroma naj se tako izrazim, ker ne bo zmogel izreči uroka, ga boš namesto njega ti," je rekla mirno in z nasmehom gledala vanj. Dodobra si ga je ogledala. Seveda mu je v očeh pisalo, da ji ne verjame, toda to je ni motilo. Vedela je, kako ga lahko prepriča, ampak ni vedela, kdaj naj ta adut razkrije. Nagnila se je naprej, se s komolci naslonila na mizo in rekla: "Stvarem nisem verjela, dokler nisem dojela, da se stvari, ki jih vidim v glavi, glasovi ki jih slišim, resnično dogajajo. Kako naj bi sicer vedela, da si mojster pri napojih- najboljši v razredu! In da si si nadel vzdevek Polkrvni princ?" To je bil adut, o katerem je razmišljala ves čas. "Povej mi- koliko ljudi ve, da nisi čistokrven? Koliko ljudi v resnici ve za Polkrvnega princa?"[najbl sm se narežala tm pr počevnmu tisku.. če ne drugega mi je polepšala dan lol ] | |
| | | Severus Snape
| Naslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja Sre Sep 05 2007, 18:50 | |
| Izgledalo je, da ni hotela odnehati in ga na vsak način prepričati, da res na prerokovati in se bodo vse neumnosti, ki jih je izrekla uresničile. "Še vedno mi nisi odgovorila na vprašanje. Zakaj ne greš do Dumbledorja in mu poveš, to kar si meni, če si tako prepričana v svoje trditve...," se ji je posmehoval, četudi je govoril resno. Nato se je nagnila do njega, da je skoraj čutil njeno toplo sapo. Bilo je očitno, da je najpomebnejše prihranila za na konec. Ko je končala, mu ni bilo več smešno, ampak je postal smrtno resen. "To, da sem najboljši učenec, si lahko izvedela od profesorice Palot, s katero sta dobri prijatelici sem opazil," je zaničljivo rekel in se spomnil, kako je profesorica opita prišla na uro," da sem nečistokrven, si lahko izvedela iz šolskih arhivov, toda ni mi jasno od kod si izvedela za Polkrvnega princa. Za to vem le jaz. Ne vem za kakšno prevaro gre, a vem le nekaj, da to ne boš povedela nikomur drugemu in o tem sem več kot prepričan," je grozeče rekel. Četudi je bil še dijak in ona profesorica, starejša in izkušenejša, je bil on nevarnejši, kot bi mu lahko presodil. | |
| Naslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja Sre Sep 05 2007, 19:03 | |
| Vicotria se je poigravala z nesramnim nasmeškom, ki je mejil na posmehljivost. "Dubledoreju ne povem, ker sem na strani temnih. Vsaj zaenkrat. Če se bo le dalo, bom to šolo zapustila čimprej in ne bom odeta v svetle barve," je rekla in zavila z očmi. Dozdevalo se ji je, da je iz njenega obnašanja dovolj očitno, da ni na strani ravnatelja. "S Palot sva govorili bolj malo. Le nekaj stavkov o tem, kaj se bo zgodilo v rpihodnosti, bolj se nisva imeli možnosti pogovoriti, pa verjemi ali ne," je rekla in se naslonila nazaj na stol. Nekaj časa je v kabinetu vladala tišina. Ko je naslednjič spregovorila, je bil njen glas globlji in smrtno je bila resna. Njen nasmeh je izginil z obraza. "V šolski arhiv nimam vpogleda, saj sem nova in mi ravnatelj ne zaupa ravno najbolje. kar se tiče Polkrvnega princa. Vidim učbenik napovjev, v katerem si delaš zapiske. Celo zapiske novo izmišljenih urokov. Samo pazi se jih. Če nočeš čez nekaj let težav ti predlagam, da enega- tistega najbolj nevarnega- izbrišeš," je rekla in ga smrtno resno pogledala. "Kajti čez nekaj let bo učenec s te šole odkril ta urok in učenec s te šole bo spoznal Polkrvnega princa. In to bo učenec, katerega ne boš preveč maral." | |
| | | Severus Snape
| Naslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja Čet Sep 06 2007, 19:22 | |
| Počasi je izgubljal potrplenje, kar se je zgodilo redko. Bilo mu je dovolj njenega nakladanja o prihodnosti. "Poslušaj, Temni čarovnik je umrl in nikjer ne vidim, da bi se pojavil kakšen nov. In le zakaj misliš, da bi tebe Temni čarovnik vzel med svoje vrste. Tja pridejo le izbranci in kdo potrebuje vedeževalko," je govoril z grobim glasom. Pozabil je na vikanje in na učitelj-učenec razlike. Opazil je, da je vstal. Bil je besen nase, ker se je odločil, da vidi svojo prihodnost, še bolj pa nanjo, ker je govorila stvari, za katere je vedel le on. Lasje so mu padli na oči, zato si jih je popravil za ušesa in jo besno gledal. "Dovolj imam tega. Pravtako mi ni jasno odkod si izvedla za moje zapiske in za to, da izdelujem za uroke. In če ne želiš tistega najhujšega uroka izkusiti na lastni koži, ti priporočam, da mi nehaš dajati nasvete. In če si taka jasnovidka gotovo veš, kakšen je ta najhujši. Sam bom že vedel, kako poskrbeti za tiste ljudi, ki jih ne maram..." | |
| Naslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja Ned Sep 09 2007, 10:33 | |
| [ok najprej sm skor znorela k sm to vidla.. sam zj.. zj se mi pa zdi blazno smešn, da je en tak idiot k ona ] Victoria se je nasmehnila, saj je pričakovala tak odziv. "Čez nekaj let boš videl," je rekla in se hladno nasmehnil- skoraj privoščljivo. Veliko ljudje je hotelo slišati, kaj bo v prihodnosti in seveda ni nihče želel slišati slabih stvari. "Kaj pa ti veš. Temni čarovnik je mrtev, novi pa se rojeva. Na tej šoli," je še mimogrede navrgla. Vstala je in pogledala ogledalo, ki je stalo v kotu. Ni ga odkrila, odkar je Dumbledore zapustil njen kabinet. "Snape! Če se ne moreš sprijazniti s tem, kar sem ti povedala, ti drugič ni treba priti v moj kabinet in se pretvarjati, da bi rad vedel svojo prihodnost. Ne verjameš mi in to vem. Zakaj si potem rekel, da želiš vedeti, kaj te čaka, če misliš, da lažem?" | |
| | | Severus Snape
| Naslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja Ned Sep 09 2007, 14:10 | |
| Usedel se je nazaj na stol in se poskušal umiriti. Dovolj živcev je izgubil zaradi nje in temu je nameraval narediti konec. Že mnogo napovedi je slišal in bral in večina je bila neuresničena in prenapihjena, kakor ta, ki jo je sedaj slišal. "In kako ti veš, da se bo novi Temni čarovnik rodil? Saj res, videla si v svojih vizijah," se je zasmejal. Opazoval je vsak njen korak, ko se je sprehodila do ogledala in se zazrla vanj. Da kar glej vanj, mogoče spet doživiš, kako vizijo, ki ti bo povedala, da bom ubil še Temnga gospodarja, poleg Dumbledorja, in potem bom zavladal celemu svetu... "Zakaj sem želel, da bi mi povedala prihodnost? Ker me je zanimalo, kakšno zgodbico, mi boš povedala, toda nisem pričakoval česa takega...vsekakor si me presentila..." | |
| Naslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja Ned Sep 09 2007, 14:21 | |
| Victoria se je prvič na tej šoli odkrito zasmejala. Toda ta smeh ni bil prisrčen. Bil je ledeno hladen smeh, ampak smejala se je vseeno. "Vem! Saj bi ti dokazala," je rekla. "Ampak se ne smem približati tistemu, ki ga imenuješ Temni čarovnik. Dumbledore bi posumil." Pogledala ga je v oči in njene prozorno modre oči so zavrtale vanj. 'Zanimiv fant. Nekaj še bo iz njega,' je pomislila in se nasmehnila. "Saj, saj.. Vsak izgovor je dober, tudi če je slab," je rekla in ga pogledala. Usedla se je na mizo in se nagnila proti njemu. Od njegovega obraza je bila oddaljena nekaj centimetrov in ponavadi je bilo ljudem neprijetno, ko je tako gledala v njih. Snapeu najbrž ni bilo, saj je bil popolnoma umirjen Spolzgadovec. Razen ko se je dotaknila njegovih osebnih stvari. "Hočeš še kakšen dokaz?" je šepetajoče vprašala. "Sektusempra je precej nevaren urok. Kako si prišel do njega? Kako si si ga izmislil?" je vprašala in ga posmehljivo pogledala. "Upam, da si si izmislil tudi urok, ki pozdravi in popravi škodo, ki jo naredi Sektusempra." | |
| | | Severus Snape
| Naslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja Sre Sep 12 2007, 20:16 | |
| Dovolj dragocenega časa je zapravil v tem kabinetu, zvedel pa je le neumnosti, kar je bilo nekako za pričakovati pri vedeževanju. "Toda zakaj te Dumbledor skrbi? Tako ali tako ga bom ubil čez nekaj let, kajne". Gledal ji je v oči in ni premaknil pogleda niti za milimeter, ko se mu je začela približevati, dokler nista bila njuna obraza odaljena za en palec in ponovno je spregovorila. "Da, gotovo si to videla v eni izmed svojih vizij. Le zakaj bi naredil proti-urok za Sectumsempra? To bi bilo nadvse neumno," je mirno rekel, brez kančka čustev. Počasi je vstal s stola. "Sedaj se bom pa počasi odpravil nazaj v svoj dom, saj je noč že pozna. Upam, da ne doživiš še kakih vizij." Bil je popolnoma miren, za razliko od prej, ko je pobesenel. Stopil je skozi vrata kabineta v učilnico, ne da bi odzdravil. Nocoj bom gotovo slabo spal, je razmišljal, ko je hodil proti domu. | |
| Naslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja Čet Sep 13 2007, 18:07 | |
| Victoria se je nasmehnila in to z nasmehom, ki bi šel mnogim na živce. Ampak Severus ga ni videl. "Pa lahko noč," je rekla, čeprav je vedela, da ga bo mučilo vse, kar mu je povedala. Nekaj časa je poslušala korake, ki so čez nekaj časa potihnili. Gledala je v odprta vrata, katera je z zamahom palico zaprla in se naglas zasmejala. Vse se ji je zdelo smešno. Tudi to, da ji Severus ni verjel. 'Seveda sem to videla v svoji viziji,' je pomislila. 'Kako naj bi sicer vedela? Naj bi šla kukat v njegov zvezek za napoje?' Dvignila je obrvi in se pomilovalno nasmehnila. "Enkrat bo že verjel," je rekla polglasno in se zazrla v rob mize. Nekaj časa je tako stala, potem pa odšla iz kabineta.. | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja | |
| |
| | | | Kabinet Vedeževanja | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |