Rojstvo zla!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rojstvo zla!

Dogajanje na Bradavičarki je postavljeno v čas, ko je mladi Mark Neelstin postajal lord Mrlakenstein in si je izbiral Jedce smrti.

KazaloGalleryPortálIščiLatest imagesPrijavaRegistriraj se
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtomatična prijava ob vsakem obisku (priporočamo): 
:: Pozabil/a sem geslo
Latest topics
» Klepet
Kabinet Vedeževanja Icon_minitimeSob Avg 06 2011, 17:54 by Amon Amarth

» Prijave za Gryfondom
Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePon Jul 11 2011, 19:02 by Amber O’Neill

» Metal Art Corner
Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePon Jul 11 2011, 14:10 by Hermione Potter

» Prijave za Drznvraan
Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePet Jun 24 2011, 19:06 by tempel weasley

» Prijave za Pihpuff
Kabinet Vedeževanja Icon_minitimeSre Feb 16 2011, 16:12 by Melissa Morgan

» Stopnišče
Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePon Jan 24 2011, 23:22 by Amon Amarth

» RPG iskalnik
Kabinet Vedeževanja Icon_minitimeTor Jan 04 2011, 15:18 by Zara McGrady

» Trenutno poslušam...
Kabinet Vedeževanja Icon_minitimeNed Jan 02 2011, 20:43 by Amon Amarth

» Oglaševanje
Kabinet Vedeževanja Icon_minitimeNed Dec 12 2010, 15:27 by Jasper E. Smith

Kabinet Vedeževanja

Go down 
3 posters
Pojdi na stran : 1, 2  Next
AvtorSporočilo
Victoria McGinnley
Profesorica
Profesorica
Victoria McGinnley

Število prispevkov : 217
Registration date : 16/08/2007

Kabinet Vedeževanja Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimeČet Avg 16 2007, 20:53

V kabinet Vedeževanja lahko prideš le, če se sprehodiš skozi učilnico. V kabinetu je veliko uporabnih in neuporabnih stvari. Veliko papirja in veliko knjig. Prav tako lahko opaziš veliko pripomočkov- nekateri so za vedeževanje, nekaterih pa sploh ne prepoznaš. Večina predmetov je tistih, ki jih uporabljajo učenci med uro. V kotu stoji ogledalo. Nihče ne ve, za kaj to ogledalo služi. Velikokrat so videli Victorio, ki je stala tam in kot v transu gledala v ogledalo. Toda drugi so v njem videli samo svoj odsev.
Nazaj na vrh Go down
Albus Dumbledore
Ravnatelj
Ravnatelj
Albus Dumbledore

Število prispevkov : 813
Registration date : 02/08/2007

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePet Avg 17 2007, 06:46

Vrata učilnice vedeževanja so se počasi odprla in vanjo je vstopil Dumbledore. Malo se je razgledal po njej in si tiho dejal "Tukaj pa že res dolgo časa nisem bil, še za časa mojega šolanja nisem učilnice preveč maral."
Tedaj se je počasi posprehodil med klopmi do vrat, ki so vodile v kabinet profesorice vedeževanja, kajti hotel se je z njo pogovoriti o raznih šolskih zadevah in se navsezadnje tudi z njo spoznati.
Tako je naposled prišel do vrat in ker ni hotel motiti profesorice je potrkal po vratih, ter počakal na odziv.
Nazaj na vrh Go down
http://hogwarts.goodbb.net
Victoria McGinnley
Profesorica
Profesorica
Victoria McGinnley

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePet Avg 17 2007, 09:14

Vic je stala pred ogledalom in gledala vanj. Bila je tako zatopljena, da se je zdrznila, ko je nekdo potrkal na vrata. Hitro je pokrila ogledalo in se usedla za mizo.
"Naprej," je rekla malo glasneje in počakala, da je prišlek vstopil. V delčkih sekund, ko so se vrata odpirala je poskušala ugotoviti kdo bi to bil. Pa vendar je na osebo, ki je vstopila, pomislila nazadnje.
Nazaj na vrh Go down
Albus Dumbledore
Ravnatelj
Ravnatelj
Albus Dumbledore

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePet Avg 17 2007, 09:37

V kabinet je vstopil Albus Dumbledore in oblečen je bil v temno zelenkast plašč, njegova dolga srebrna brada in lasje pa so se mu rahlo lesketali v sončni svetlobi, ki je prodirala skozi okno.
Sprva se je razgledal po kabinetu, tedaj pa je pogled obrnil proti profesorici in ji prijazno dejal "Pozdravljeni profesorica Victoria. V tem kabinetu veste nisem bil že odkar sem bil učenec, kajti moja pot me ni nikoli zanašala semkaj, a pustimo zdaj to.
Pred kratkim ste se šele nastanili na Bradavičarki in sem vas prišel pozdraviti ter se z vami pogovoriti o nekaterih šolskih zadevah, če imate seveda čas za pogovor."
Ravnatelj je profesorico opazoval s svojimi modrimi očmi skozi drobna očala in počakal na odgovor.
Nazaj na vrh Go down
Victoria McGinnley
Profesorica
Profesorica
Victoria McGinnley

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePet Avg 17 2007, 09:48

Victoria je hladno zrla v Dumbledorja.
'Človek bi pomislil da je na strani Spolzgada,' je pomislila, ko je zagledala njegovo zeleno opravo. Rekla ni ničesar. Poslušala je njegov 'govor', nato pa malo pomislila.
"Seveda imam čas. Za ravnatelja vedno," je rekla čez nekaj časa. Vseeno pa ne more nenehno gledati v ogledalo. Nemirno se je ozrla proti njemu, da bi videla, če je vse v redu. Seveda je bilo. Z roko je ravnatelju nakazala, da se usede na stol, ki je stal nasproti njenemu. Sama je raje stala.
"Upam, da nisem naredila ničesar narobe," je rekla in pomislila: 'Ne še..'
Nazaj na vrh Go down
Albus Dumbledore
Ravnatelj
Ravnatelj
Albus Dumbledore

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePet Avg 17 2007, 09:57

"Narobe? Ne, prav nič niste naredil narobe Victoria in nisem prišel zaradi tega, tako da vas naj to ne skrbi. Hvala za stol" je dejal ravnatelj ter se vsedel nanj in si malce ogledoval prostor, nato pa se znova zasukal nazaj k profesorici in ji prijazno dejal "V resnici sem prišel zato, da bi vas malce bolje spoznal in rad bi tudi vedel, kaj boste poučevali učence, ki jih boste poučevali.
Opozoril bi vas tudi rad na profesorske pravilnike, ki se držijo vseh zaposlenih a verjamem, da se jih boste vi tudi, tako da s tem nimam nobenih skrbi.
Torej povejte mi prosim Victoria, kaj imate letos v učnem načrtu za učence?"
Nazaj na vrh Go down
Victoria McGinnley
Profesorica
Profesorica
Victoria McGinnley

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePet Avg 17 2007, 10:10

Victoria se je sama pri sebi nasmehnila, ko ji je ravnatelj rekel, da je vse v redu.
'Kaj bom učence poučevala?' je pomislila. Saj je vedela, toda v tem trenutku je rezmišljala, če se ne bi vseeno usedla. Navsezadnje je lahko ta pogovor dolg, dolg.. Nazadnje se je odločila, da bo kar sedela.
"Prvo uro sem mislila, da bi jih vprašala, kaj si predstavljajo pod pojmom Vedeževanje. Nekateri to dojamejo v čisto zgrešenem smislu," je začela in pogledala ravnatelja.
"Domače naloge.. To si mislim izmisliti sproti. Za prvo uro mogoče kaj takega- iz česa vse lahko vedežujemo, da bi našteli predmete," spet je pogledala ravnatelja.
Malo je pomislila in nadaljevala: "Drugo uro pa začnemo s predavanjem. Verjetno bomo začeli s kroglo. Povem nekaj o predmetu, povem kako deluje, razvrstim jih po parih in oni poskušajo. In tako več predmetov. Potem pa kmalu test. V testu bodo morali napisati pravzaprav tisto, kar sem povedala. Učbenika skorajda ne bodo potrebovali." Malo je še pomislila, če je kaj pozabila, nato pa pogledala Dumbledorea.
Nazaj na vrh Go down
Albus Dumbledore
Ravnatelj
Ravnatelj
Albus Dumbledore

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePet Avg 17 2007, 11:30

Albus jo je tiho poslušal in naposled je dejal "Zelo dobro. Veseli me, da ste si že zastavili tak učni načrt, kajti nekateri profesorji še na začetku prve ure ne vedo, kaj bodo predavali in so potem v stalnem nemiri in takšen profesor bo sigurno učil zelo slabo, to vam lahko zagotovim Victoria."
Ravnatelj se je zazrl skozi okno učilnice, ki je bila v stolpu, zato je bil pogled ven zelo lep. Sonce je že visoko sijalo in bil je dopoldan, na nebu pa je bilo opaziti tudi nekaj snežnobelih oblakov.
"Glede učnega načrta nimam več vprašanj, kajti prepričan sem, da vam bo šlo poučevanje dobro od rok.
Zdaj pa preidiva malo k vam in vaših nazorih. Zanima me, kateri dom ste obiskovali, če ste hodili kot učenka na Bradavičarko in kaj menite med temi nesoglasji in nestrpnostjo med Spolzgadom in ostalimi domovi."
Albus se je znova obrnil k profesorici in tiho čakal na odgovor.
Nazaj na vrh Go down
Victoria McGinnley
Profesorica
Profesorica
Victoria McGinnley

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePet Avg 17 2007, 11:54

Victoria je malo pomislila in rekla: "Če že lahko gledam v prihodnost drugih, imam rada svojo vedno urejeno." Malo se je nasmehnila in vstala. Sprehodila se je do okna in pazila, da ravnatelju ni obrnila hrbta.
"Obiskovala sem Spolzgad," je rekla in poskušala ujeti kakršen koli trzljaj pri Albusu.
"Toda razumela sem se z vsemi enako. Pravzaprav učenci niso krivi, če je eden od staršev bunkelj; ali pa celo oba," je začela. Pravzaprav se ni z vsemi dobro razumela. Komunicirala je le s Spolzgadovci in nekaterimi Drznvraanovci, drugače pa je Gryffondom in Pihpuff prezirala. "Važno je, da so učenci čarovniki in da jih učimo kot čarovnike. Kakšni so starši ni pomembno. Saj ne obiskujejo oni šole, kajne?"
Nazaj na vrh Go down
Albus Dumbledore
Ravnatelj
Ravnatelj
Albus Dumbledore

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePet Avg 17 2007, 12:12

"Da, sam sem vedno gojil to prepričanje, čeprav mnogi nažalost mislijo drugače. Nihče ni kriv, da se je rodil bunkeljskim staršem in je potem sam čarovnik, nasploh poznam mnogo zelo dobrih čarovnikov, katerih starši sploh niso bili čarovniki. To se je le rodilo prepričanje od Salazarja Spolzgada naprej."
Ravnatelj je s pogledom spremljal profesorico, ki je odšla proti oknu in nato mirno nadaljeval "Jaz sem obiskoval Gryfondom in sem se vedno dobro razumel z ostalimi, razen morda z nekaj Spolzgadovci, a to me ni niti tako motilo.
Bistvo je, da se morajo domovi spoprijateljiti in se združiti, kajti le prijateljstvo in ljubezen nas lahko obvaruje pred zlom, ki narašča zunaj naših šolskih zidov."
Albus je zazvdihnil in obmolknil. Njegov obraz je bil videti resen in zamišljen.
Nazaj na vrh Go down
Victoria McGinnley
Profesorica
Profesorica
Victoria McGinnley

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePet Avg 17 2007, 12:33

Victorija je pokimala, češ da se strinja, a v resnici je bila popolnoma drugačnega mnenja.
"Hja, saj Gryffondom ima največ težav s Spolzgadom. Vedno je bilo tako. In drznem si reči, da bo tako za vedno. Čistokrvni čarovniki so ponosni, da so čistokrvni, v Gryffondomu pa so pogumni- priznajo da niso čistokrvni, toda vseeno so čarovniki."
Vic ni vedela od kje črpa te besede, toda bolj ko jih je izgovarjala, bolj se ji je zdelo, da je vse to res. Ni vedela ali naj spremeni mnenje o priviligiranosti Spolzgada, ali pa naj še vedno ta dom potistka v ospredje.
"Zlo? Kakšno zlo?" je vprašala. Pravzaprav ni ničesar vedela o tem, naj je še kako izgledalo da ve.
Nazaj na vrh Go down
Albus Dumbledore
Ravnatelj
Ravnatelj
Albus Dumbledore

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePet Avg 17 2007, 12:45

"Verjetno bo res tako še naprej, dokler bo obstajal čarovniški svet in dokler bo ta akademija stala" je tiho dejal ravnatelj in nekaj časa ni spregovoril ničesar.
Ko je profesorica omenila zlo, pa je Albus znova pogledal proti njej in njegove modre oči so se srečale z njenimi.
Mirno je dejal "O tem zlu vam ne znam povedati še kaj veliko, a ker ste od zdaj naprej članica naše šole imate pravico vedeti, kar vedo ostali.
Torej, naš prejšnji profesor spreminjanja oblik, ki je bil tudi podravnatelj Mike Thrundell je izginil neznano kam, poleg tega pa se po čarovniškem svetu opažajo nenavadni dogodki, v zadnjem času je bilo namreč mnogo napadov na bunkeljne in vse to mi namiguje na dogodke, ki so se pripetili pred mnogo leti, ko je vstajal temni coprnik Grinelvald.
Ni rečeno Victoria, da se zgodba ne ponavlja in da vstaja novi temni coprnik, a o tem nihče še nima nobenih pravih dokazov, le prepričanja obstajajo. Zato imamo na šoli zdaj poostreno varnost, zanjo seveda učenci ne vedo in naj niti ne izvedo, saj bi jih lahko samo prestrašilo."
Nazaj na vrh Go down
Victoria McGinnley
Profesorica
Profesorica
Victoria McGinnley

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePet Avg 17 2007, 15:55

Tokrat je bilo prvič, da se je Victoria nasmehnila. In to je bil iskren smeh, ne posmehljiv.
"Oprostite.. Mislim, ni smešno, da je vaš prijatelj izginil. Toda ali se vam ne zdi, da je enostavno odšel in se odločil, da se ne vrne? Mogoče je vedel, da bi ga poskušali ustaviti, pa zato ni nikogar obvestil," je rekla. Vedela je da to ni res.
Ko se je malo zresnila je pogledala ravnatelja globoko v oči in rekla: "Ali pa je on tisti, ki začenja zlo.."
Vedela je, da bi vsak pretehtal njene besede, saj je videla v prihodnost, toda to niso bile vedeževalkine besede.
Potem je odtrgala pogled od ravnatelja in se zazrla skozi okno.
"Toda jaz ne verjamem, da se zunaj sploh kaj dogaja." Spet se je zasmejala- tokrat posmehljivo. "Če pa se," nagnila se je naprej, "bom verjetno najbolj vdana temnemu coprniku."
In kako resno je mislila.
'Mogoče pa bo ravnatelj mislil, da se šalim,' je pomislila in se naslonila nazaj na stol.

[sorry za take posmehljive opazke, ampak js sm zmeri na strani zlobnih tko da.. Very Happy no offence]
Nazaj na vrh Go down
Albus Dumbledore
Ravnatelj
Ravnatelj
Albus Dumbledore

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePet Avg 17 2007, 16:59

(saj me sploh ne motijo brez skrbi Wink , s tem popestriš najin pogovor Very Happy )

"Oh Victoria o tem se pa globoko motite in prav vidi se, da Mikea niste poznali. Sam sem ga poznal večino njegovega življenja in v tem času sem ga zelo dobro spoznal, tako da vem, da on prav nikoli ne bi širil hudobije, saj v njem ni bilo trohice zla. Jaz namreč ljudi hitro prepoznam, ali so iskreni ali ne in on je bil sigurno iskren."
Ravnatelj se je mirno zazrl nazaj v profesorico in jo pozorno opazoval, a njegov obraz ni bil nasmejan, pač pa zelo miren.
"Odhod njegov, me je res zelo začudil in če bi želel oditi, bi me o tem sigurno obvestil, a zadevi bom raziskal, pa če me čakajo še tako velike ovire."
Tokrat se je Dumbledore rahlo nasmehnil "Saj vam ni treba verjeti, da se zunaj kaj dogaja, ampak kolikor jaz vem vedeževalci vidite veliko več od nas, ki se s tem ne ukvarjate, tako da sem prepričan, da boste videli prave reči in si ne boste zatiskali oči pred resnico, katera zaenkrat še ni znana.
Če se, kot pravite, zunaj nič ne dogaja vam tudi ne bo potrebno biti vdan temnemu coprniku ampak boste lahko živeli mirno življenje znotraj grajskih zidov, kajti dvomim, da sta vam bila Azkaban ali srmt kdaj pretirano pri srcu Victoria."
Albus ni odmaknil pogledal od Victorie in skozi drobna očala jo je pozorno opazoval
Nazaj na vrh Go down
Victoria McGinnley
Profesorica
Profesorica
Victoria McGinnley

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePet Avg 17 2007, 19:09

Victoria se je spet nasmehnila in rekla: "Prav imate. Nisem poznala Mikea. Če pravite, da ni bil zloben.. Prav!"
Spet je vstala in odšla do ogledala. Čeprav je bil pokrit je pred seboj videla popolno podobo. Izrezljanost, velikost.. vse! Zdrznila se je, ko je ugotovila, da je že nekaj časa tišina.
"Vem kaj je zunaj. Mogoče se.. samo slepim. Seveda pa sem prepričana, da mi ne bo več treba zatiskati oči pred resnico. Imam občutek, da se bo kmalu zgodilo nekaj. In veste, da pri meni občutek veliko pomeni."
Naslonila se je na mizo in nekaj časa brez besed zrla v oči ravnatelju.
"Upajte, da se nič ne dogaja. Kajti če se, bom vedela še preden se bo zgodilo in na to se bom pripravila. In če se bo kaj zgodilo.. Mene ne bo več tu," je iskreno povedala.
Sploh ni vedela, kako lahko tako iskreno pove kaj si misli. Verjetno je zato kriv Dumbledore. Vedela je, da ji ne bo ničesar naredil, niti je ne bo ošteval. Samo govoril bo o ljubezni in jo z lepimi besedami poskušal pridobiti na dobro stran. Čeprav na slabi še ni bila.
Nazaj na vrh Go down
Albus Dumbledore
Ravnatelj
Ravnatelj
Albus Dumbledore

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimeSob Avg 18 2007, 06:29

"Sam res upam, da se zunaj nič ne dogaja, toda slutnje in dogodki, ki so se pripetili v zadnjem času me vodijo do drugačnega zaključka.
Kdor si bo namreč oči zatiskal pred resnico bo na koncu veliko bolj oškodovan kot tisti, ki se bo upiral mračnim silam, kajti ministrstvo počenja zdaj prav to. Oči si zatiskajo pred resnico in če bo novi temni coprnik udaril, se bodo sicer sprva res borili proti njemu, a naposled bodo omagali in obupali. Zgodovina se namreč ob vsaki vstaji mračnih sil ponovi."

Ravnatelj je nehal govoriti in je tiho zavzdihnil, ter svoj pogled znova preusmeril na okno in na prelepo nebo zunaj njega.
"Ko se bo temna stran razodela, nikogar ne bom več silil ostati tukaj, ampak če bodo ostali, bo seveda varnost močno zaostrena in sprejeti bodo posebni ukrepi. Namreč le zaupanje, skrbi za druge in ljubezen lahko premaga temo, le če bomo skupaj delovali, bomo dovolj močni da se ji zoperstavimo.
A morda Victoria vi poznate napoj samorogove krvi? Vem, da to ni vaše področje a me vseeno zanima, če kaj o tem napoju veste."
Nazaj na vrh Go down
Victoria McGinnley
Profesorica
Profesorica
Victoria McGinnley

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimeNed Avg 19 2007, 13:50

"O napoju ne vem skoraj nič. Vem da od samorogove krvi postaneš nesmrten in z njim se hranijo tudi pol-živa bitja. Toda to je greh!" je ogorčeno rekla. Malo je pomislila, kaj je profesor povedal o ministerstvu.
"No, ker ste tako prijazni," je skoraj sarkastično rekla, "vam lahko povem, kaj se dogaja na ministerstvu. No, pravzaprav, kaj se je včasih dogajalo tam."
Malo je počakala in nato nadaljevala: "Ko sem delala tam, so od mene pričakovali, da jim prerokujem, kaj bo v prihodnosti. Seveda je nekaj časa šlo dobro- dnevi so bili lepi, brez nevarnosti, brez zla. Vse je bilo v redu. Nekaj čarovniških pripomočkov, ki so ušli nadzoru, sicer pa je bilo vse v najlepšem redu. Toda nekega dne, sem jim povedala, da se nekaj pripravlja. Nekaj velikega, nevarnega in nasploh uničujočega. Pa mi niso verjeli. Ko sem jim to napovedala še nekajkrat, so vprašali še druge vedeževalce." Glasno se je zasmejala. "Kako so bili presenečeni, ko so jim povedale enako kot jaz. Če bi bili bunkeljni, bi jih zažgali in rekli, da so čarovnice." Spet se je zasmejala. Vstala je in se postavila k ogledalu.
"Samo vprašanje časa je bilo, kdaj nas bojo odpustili. Toda dejstva so se križala. Vedno smo napovedovali krasno in nasploh je bilo vse res. Naenkrat pa.. zlo!? Niso hoteli verjeti, zato so nas nagnali. In sedaj sem tu." Pokazala je na prostor okoli sebe.
"In edino, kar mi je ostalo od takrat je to," je rekla in poazala na ogledalo. Odgrnila ga je in se zagledala vanj. "Predpostavljam, da ne veste, kaj je to!?"
Nazaj na vrh Go down
Albus Dumbledore
Ravnatelj
Ravnatelj
Albus Dumbledore

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePon Avg 20 2007, 08:37

Albus je prikimal. "Ministrstvo si je zmerom zatiskalo oči pred resnico, kajti katerikoli minister za čaranje nikdar ni sprejel dejstva, da se izven naših zidov karkoli dogaja. Niso namreč želeli nase sprejeti bremena boja proti temnim silam in to jih je v preteklosti že zelo drago stalo, prav zares."
Ravnatelj je na rahlo zavzdihnil ter pogledal skozi okno. Tedaj je pomislil o dneh, ko je vstajal temni coprnik Grinelvald, katerega je sam pred časom porazil. Takrat je bila stvar čisto ista, kajti ministrstvo si je do zadnjega zatiskalo oči pred dejstvom, da se nekaj dogaja in zaradi tega so potem tudi zelo nastradali.
Albusa je iz ramišljanja zbudilo profesoričino vprašanje o ogledalu na steni in ko je pogledal proti njej je nekaj časa zrl v ogledalo, tedaj pa dejal mirno "Prav imate, res ne vem kakšno ogledalo je to. Nikoli se nisem namreč poglabljal v take reči, čeprav morda znajo biti zanimive.
Čemu to ogledalo služi?"
Nazaj na vrh Go down
Victoria McGinnley
Profesorica
Profesorica
Victoria McGinnley

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimePon Avg 20 2007, 19:07

"To ogledalo natančno pokaže, kje, kako, kdaj, po čigavi krivdi, se bodo stvari zgodile. Zle stvari pokaže pred dobrimi. Kar pomeni, da vse, kar bom videla sedaj, je zlo. Ničesar drugega. Kajti to zlo prekaša vse dobro." Zagledala se je vanj. "Lahko bi vam povedala, kdaj se bo zgodilo. In tudi po čigavi krivdi. Kraj je malo težje oceniti. Tema je po celem svetu."
Odtrgala je pogled od ogledala.
Nekaj časa je zrla ravnatelju v oči, nato pa rekla: "Toda to verjetno veste. Ostalo bom zadržala zase." Nasmehnila se je in sedla.
"Toda povejte mi kaj več o tem napoju katerega ste omenili. Verjetno bi lahko pokukala v mislih v kako knjigo, toda prijetno vas je poslušati tako da.. kar povejte!"
Nazaj na vrh Go down
Albus Dumbledore
Ravnatelj
Ravnatelj
Albus Dumbledore

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimeTor Avg 21 2007, 08:02

"Prav imate. Marsikaj že vem, veliko stvari pa samo domnevam, a če vam po pravici povem, je bolje, če sploh ne vem zaenkrat prihodnosti ampak se raje osredotočim na sedanjost, ki je že dovolj mračna.
Če se namreč osredotočim na dogodke, ki znajo priti, bo upanje veliko manjše, prav tako pa bo tudi obup mnogo večji."
Ravnatelj je to povedal z mirno in tiho, a vendarle dovolj glasno, da se ga je slišalo. Pogled je usmeril proti zrcalu in ga nekaj časa opazoval ter bil tiho. Nenadoma pa se je zdrznil in pogled znova usmeril proti profesorici Victorii.
"Lahko se kar tikava, kajti navsezadnje sva sodelavca tako rekoč in ni potrebno tako vljudnostno izražanje, saj se počutim kar nekoliko starejši na ta način" je dejal Albus in se nasmehnil.
"Kar pa se tiče napoja, vam moram povedati, da je to eden najhujših napovej, kar jih sploh obstaja. Namreč v nobeni knjigi ni nobenega recepta zanj, kar pomeni da ga je nekdo sam ustvari.
Samorogova kri te ohranja pri življenju, toda tvoje življenje se krajša, postaja prekleto, se pravi da je oseba, ki je to ustvarila želela profesorja Thrundella ubiti, na počasen in boleč način.
To zadevo bom še raziskujem upam, da bom kmalu odkril, zakaj se je napadalec poslužil ravno takšnega načina in kdo sploh to je."
Nazaj na vrh Go down
Victoria McGinnley
Profesorica
Profesorica
Victoria McGinnley

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimeTor Avg 21 2007, 19:04

"Glede sedanjosti imate prav," je rekla in morala je priznati, da če bi bila na njegovem mestu, bi mislila enako kot on.
Poslušala je o napoju in se zdrznila, ko je omenil profesorja Thrundella. Sklonila je glavo medtem, ko je profesor še govoril. Osredotočila se je in se globoko v sebi prepričala, da misli le na profesorja Thrundrella. V tistem trenutku je videla, kaj se je zgodilo. Videla je vse podrobnosti. In zagledala je profesorjev 'odhod', ki pa ni bil prostovoljen odhod. Storilec je bil isti, kot ga je videla v ogledalu; zavitega v temo- začetnika zla.
Dvignila je glavo in pogledala profesorja, ki je ravno končal svojo zgodbo.
"Upam, da boste odkrili, kdo je kriv za to in zakaj je to naredil. Toda ne morem vam pomagati. Na ministerstvu sem bila zavezana k temu, da vse povem, tukaj pa mi ni treba," opravičujoče ga je pogledala in se nagnila naprej. "Pa saj boste kmalu, prekmalu izvedeli"

[heh.. moje izkoriščanje informacij. vse kar vem izkoristim. upam da nihče na tam forumu nima nič proti.. Very Happy ]
Nazaj na vrh Go down
Albus Dumbledore
Ravnatelj
Ravnatelj
Albus Dumbledore

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimeSre Avg 22 2007, 18:01

"Res je, bojim se da bom še prekmalu izvedel in ravno to me še preveč skrbi Victoria " je z resnim glasom dejal ravnatelj ter se zazrl proti steni od kabineta vedeževanja.
"Mislim, da sva si vse povedala in da tako ne jaz kot ti nimava več kaj za reči. Veselilo me je, da sva se imela čas pogovoriti, a zdaj bom kar šel, da te ne bom več motil za danes.
Sveži zrak mi bo kar dobro del. Nasvidenje in prijetno poučevanje vam želim" je dejal znova nasmejani Albus ter vstal in nato odkorakal iz kabineta.
Nazaj na vrh Go down
Victoria McGinnley
Profesorica
Profesorica
Victoria McGinnley

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimeSre Avg 22 2007, 18:28

Victoria je zamišljeno spremljala ravnatelja, ko je stopal proti vratom.
"Sploh se ne zaveda, kako hitro," je rekla in vstala.
Spet je stopila k ogledalu in pogledala vanj. Takoj ko so se prikazale podobe, zavite v temo, je pograbila pregrinjalo in ga vrgla čez ogledalo. Z nekaj potezami je malo pospravila kabinet. Čeprav je bil popolnoma pospravljen. Pravzaprav je samo premaknila nekaj reči, ker jo je motilo, da so vedno na istem mestu.
Nazaj na vrh Go down
Severus Snape

Severus Snape

Število prispevkov : 424
Registration date : 25/08/2007

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimeNed Avg 26 2007, 21:04

Zamišljeno je stopal po temnem hodniku in iskal kabinet Napojev. Potreboval je neke sestavine, za napoj, ki ga je nameraval sestaviti sam, a nekaj ga je že cel dan mučilo in nikakor ni mogel biti zbran. Hodnik se je zdel enoličen, vsaka vrata enaka. Počutil se ja kakor, takrat ko je prvič vstopil na Bradavičarko. Nenadoma se je ustavil pred vrati učilnice Vedeževanja. Veda ga nikoli ni zanimala, saj se mu je vse skupaj zdelo ena velika neumnost, a včasih ga je zamikala misel na to, da bi šel do vedeževalke in slišal, kaj o svoji prihodnosti. V sebi se je nasmehnil. Tudi sam bi lahko bil vedeževalec. Za Potterja že vem kakšna bi bila njegova prihodnost. Umrl bo, kakor si zasluži....
Ne da bi potrkal je vstopil v prazno učilnico, polno čudnih pripomočkov. Sprehodil se je mimo njih, do vrat v kabinet. Notri je bila verjetno profesorica ali pa tudi ne. Potrkal je glasno in počasi odrnil vrata in pogledal v notranjost kabineta. Bil je prazen, le različne krogle in podobne zadeve so jemale prostor, kjer bi lahko stalo kaj pametnejšega. Bilo je tudi nekaj knjig, a je Snape le zaničljivo prhnil, saj so bile verjetno le vedeževanju, a pogled je obstal na knjigi s črnimi platnicami. Vedel je kakšne knjige imajo ponavadi črne platnice.
Se slučajno profesorica Vedeževanja ukvarja s Temno magijo. Le kaj bi ona z njo počela z njo...ta ji ne more pomagati pri prihodnosti...
Hotel je že polistati po njej, ko je zaslišal vrata. Hitro je razmišljal, kakšen izgovor naj si izmisli, saj si ni želel izpasti kot kradljivec ali pa še kaj hujšega...
Nazaj na vrh Go down
Victoria McGinnley
Profesorica
Profesorica
Victoria McGinnley

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitimeTor Avg 28 2007, 18:55

Victoria je skoraj stekla proti kabinetu, kajti vrata so bila za malenkost odprta. Njen vedno odločni korak se je spremenil v jezen korak. Ko je bila že pred vrati, je na plano potegnila palico in vstopila.
"Kaj za vraga.. Severus! Upam, da imaš dober izgovor!" je rekla, ko je zagledala Spolzgadovega učenca, ki je stal sredi kabineta.
"Očitno bom morala zaklepati vrata vsakič, ko bom šla kam," je rekla bolj sebi kot njemu. Čeprav je vedela, da je dober učenec, ki ni bil med tistimi pocukranimi pametnjakoviči, ki bi nenehno sledili ravnatelju, se do njega ni vedla preveč prijazno.
Usedla se je na svoj stol in pokazala na stol nasproti njenemu.
"Lahko se usedeš," je rekla in si poravnala plašč, "in mi mimogrede pojasniš, zakaj si tu."
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kabinet Vedeževanja   Kabinet Vedeževanja Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Kabinet Vedeževanja
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 2Pojdi na stran : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Kabinet astronomije
» Kabinet Napojev
» Kabinet Zmajeslovja
» Kabinet urokov